13. juli 2020
Politikerne i Hillerød skal snart tage stilling til, hvordan beredskabet i Frederiksborg Brand & Redning skal bygges op, når Gribskov Kommune forlader samarbejdet til nytår. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Politikerne i Hillerød skal snart tage stilling til, hvordan beredskabet i Frederiksborg Brand & Redning skal bygges op, når Gribskov Kommune forlader samarbejdet til nytår. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt beredskab venter forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt beredskab venter forude

Hillerød Byråd godkendte onsdag udkastet til aftalen, som betyder, at Gribskov Kommune træder ud af beredskabssamarbejdet ved årsskiftet

Hillerød Posten - 30. maj 2020 kl. 09:00
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskov Kommunes udtræden af beredskabssamarbejdet i Frederiksborg Brand & Redning træder nærmere.

Det er til nytår, at der bliver en kommune mindre i beredskabet, og politikerne i Hillerød byråd godkendte mødet i onsdags både et udkast til en udtrædelsesaftale og den nye ejerstrategi, efter at Gribskov udtræder af samarbejdet.

"Gribskov udtræden betyder naturligvis nogle forandringer i selskabet, nu hvor vi bliver en kommune mindre," sagde borgmester Kirsten Jensen (S) på mødet.

Hvad det helt præcist vil betyde for antallet af medarbejdere, slukningskøretøjer og så videre, skal nu klarlægges.

"Vi vender tilbage til det, når vi får en sag på dagsordenen om dimensioneringen af vores beredskab - altså hvilket beredskab vil vi gerne have. Det bliver der arbejdet med, også set i lyset af Gribskov Kommunes udtræden. Vi skal se på, om noget skal rokeres om, så vi får det beredskab, vi gerne vil have og har brug for," sagde hun.

Svære vilkår

Venstres Søren P. Østergaard tog i en bemærkning forskud på debatten om beredskabets størrelse:

"I Venstre finder vi det vigtigt, at vi ikke sparer så meget på beredskabet, at det kan føre til svære vilkår for løsningen af beredskabets kernekompetencer. Vi synes, at der i de senere år er blevet sparet en del inden for området, og det må være politisk relevant at tilsigte, at vi ikke forringer vores beredskab i en sådan grad, at de ikke har mulighed for at yde en forsvarlig opgaveløsning. Det gælder også, selvom forslaget kommer fra beredskabet selv, for de stræber i sagens natur efter at leve op til de politiske forventninger, der er om effektiviseringer," sagde han.

Frederiksborg Brand & Redning arbejder indtil videre ud fra et mål om at præstere besparelser på to procent årligt, sagde Kirsten Jensen:

"Det svarer nogenlunde til det finansieringskatalog, som vi også har i de kommuner, som er en del af Frederiksborg Brand & Redning. Men som sagt kommer vi tilbage til det".

Fremover vurderes det, at der vil blive et tab på driften på knap 400.000 kroner årligt, når en kommune mindre deltager i samarbejdet. Omkostningerne til økonomisk og juridisk rådgivning i forbindelse med udtrædelsen vil blive på cirka en million kroner, som skal betales af alle seks nuværende ejerkommuner.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?