19. september 2020
I de kommende uger kan du se udstillingen 'Hvad farver kan' på Kunsthuset Annaborg. Her ses værk af Helge Nordstrøm.  Pressefoto
I de kommende uger kan du se udstillingen 'Hvad farver kan' på Kunsthuset Annaborg. Her ses værk af Helge Nordstrøm. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny, farverig udstilling i Kunsthuset Annaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny, farverig udstilling i Kunsthuset Annaborg

10. september åbnede Annaborg dørene for udstillingen 'Hvad farver kan'.

Hillerød Posten - 15. september 2020 kl. 13:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er der nyt på væggene. 10. september åbnede Kunsthuset Annaborg dørene for udstillingen 'Hvad farver kan'. Udstillingen består af værker af fem kunstnere, der dyrker både farver og form i et rigtig spændende samspil.

Christine Anna M B Gejlsbjerg maler i mange forskellige formater. Hun maler i serier, som kan være meget forskellige. En serie kan være på to billeder, men kan også være på 120. Dette giver mulighed for forandring og for at bruge forskellige teknikker. Hun strækker fra at være naturalist, symbolist, til abstrakt og andet ikke defineret. I denne udstilling vises der først og fremmest billeder, inspireret af den kendte Wiener arkitekt og maler Hundertwasser.

Kunstnerparret Christella Bamford og Helge Nordstrøm har gennem mange år præsenteret deres arbejde i en bred vifte af udstillingssteder over hele landet. Her udstiller de farvevilde malerier, underfundige tegninger og tekster, elegante skulpturer i bronze, smuk keramik, samt unika håndlavede kunsttæpper. De har ladet sig inspirere af Kunsthuset Annaborgs flotte og forskelligartede rum, samt Hillerød Kunstforenings invitation; "Hvad farver kan".

Åben og skæv

Nana Andersen udstiller keramiske værker. Hun dyrker det åbne, det skæve, i værker, der ikke lukker sig om sig selv, men hele tiden skaber forbindelser og hægter sig på andre værker i en løbende bevægelse. Her lever det poetiske og det aggressive side om side med det erotiske og det uperfekte - ofte ledsaget af en barok humor.

Endelig er der Sjulle Schulstad, som maler store, abstrakte ansigter i et farverigt univers, der snørkler sig ind og ud mellem hinanden og dermed flyder sammen til en helhed af foranderlighed. Hun tilstræber at få en form for reaktion og følelse frem i beskueren, og den ekspressionistiske og abstrakte stil åbner billederne for flere mulige tolkninger.

Udstillingen kan ses i Kunsthuset Annaborg i Hillerød frem til 11. oktober - torsdag til søndag klokken 12 til 16. Der er gratis entre.

Jk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?