27. september 2021
Byrådet beder nu - igen - forvaltningen om at finde flere p-pladser i nærheden af Hillerøds bymidte. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Byrådet beder nu - igen - forvaltningen om at finde flere p-pladser i nærheden af Hillerøds bymidte. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal der findes flere p-pladser i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal der findes flere p-pladser i bymidten

Byrådet vedtog, at forvaltningen skal kigge efter 50-70 nye bynære p-pladser i Hillerød. Samtidig skal forholdene for elbiler forbedres

Hillerød Posten - 02. juli 2020 kl. 17:23
Af Mette Dolmer Thygesen

Hillerød bymidte skal nu igen kigges efter i sømmene i håb om at finde 50-70 flere bynære parkeringspladser.

arrow Læs også: DEBAT: Appel: Bevar Bøllemosen

Det blev Hillerød Byråd enige om på deres møde 24. juni.

Oplægget var på forhånd kommet fra Venstre og Socialdemokratiet, som på Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalgets møde i starten af juni stillede forslag om en række nye parkeringsløsninger - deriblandt at forvaltningen nu skal finde de 50-70 nye, kommunale p-pladser.

For usikkert

SF tog dog forbehold mod beslutningen:

"Vi synes, det er for usikkert og ukonkret. Vi vil gerne arbejde videre på det, men lige at love 50-70 nye pladser - det mener vi ikke, man kan gøre," sagde Peter Langer fra SF på byrådsmødet.

Han frygtede for, at de nye parkeringspladser skal findes i byens grønne huller:

"Vi skal ikke nedlægge nogen af de grønne områder i bymidten, og jeg håber ikke, vi skal til at åbne Torvet for parkering igen. Der er også mange, som mener, der er for meget trafik i bymidten. Så vi synes hellere, man skal kigge længere frem og se på, hvordan byen bliver fredeligere at bo i," sagde han og henviste også til, at flere undersøgelser har peget på, at der er mange ledige p-pladser i Hillerød.

Der er til gengæld rift om de gratis p-pladser, har undersøgelserne vist.

Parkering i Bøllemosen

Parkeringsproblemerne skal blandt andet løses ved at etablere en stor, gratis p-plads, som ansatte i bymidten kan parkere på, i gåafstand fra byen, foreslog Tue Tortzen fra Enhedslisten på mødet:

"De, der arbejder i byen, skal have et sted at stille deres bil, så de ikke tager pladser fra kunderne," sagde han og foreslog Bøllemosen som placering, hvilket han dog mødte kritik af fra flere partiers side.

Hillerød Kommune vil anvende P-fondens midler til at anlægge de nye p-pladser.

Målet med de 50-70 p-pladser i bymidten er at sikre, at der er p-pladser nok, når hotelbyggeriet optager en del af p-pladserne på Markedspladsen. Både Dan Riise og Mie Lausten har tidligere udtalt, at det bliver svært, men ikke umuligt, at finde de nye p-pladser. Det er ikke sikkert, at alle p-pladserne kommer til at ligge samme sted. Men der er endnu ingen konkrete forslag på bordet til, hvor pladserne skal findes.

Attraktiv for elbiler

Byrådet vedtog samtidig, at forvaltningen skal arbejde videre med et oplæg til at gøre Hillerød til en særlig attraktiv by for el-biler. Der skal være bedre muligheder for at lade en elbil op, og måske skal der være pladser, som er særligt reserveret til elbiler.

"Forestil jer, at Hillerød bliver kendt som den første større by uden for København, hvor man kan shoppe i bymidten samtidig med, at man får ladet sin el-bil. Det, tror vi, vil kunne tiltrække endnu flere besøgende til byens butikker, cafeer og restauranter," sagde Dan Riise på mødet.

Forvaltningen skal også fortsætte arbejdet med at skabe et parkeringsanvisningssystem, så bilisterne, der kommer til byen, kan se, hvor der er ledige pladser.

arrow Ny badepavillon vil stå klar til december
17. februar 2021 kl. 17:11 Opdateret: kl. 15:19
arrow DEBAT: Parkering i Bøllemosen - er det sund fornuft?
04. juli 2020 kl. 17:13 Opdateret: kl. 11:30
arrow DEBAT: Bilerne ud af byen
25. juni 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 10:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?