3. juni 2020
Mand ræsede på baghjulet på Roskildevej i Hillerød på sin motorcykel. Arkivfoto
Mand ræsede på baghjulet på Roskildevej i Hillerød på sin motorcykel. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorcyklist dømt for at ræse på baghjulet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorcyklist dømt for at ræse på baghjulet

25-årig mand blev snuppet for at køre motorcykel på baghjulet på Roskildevej

Hillerød Posten - 11. januar 2020 kl. 10:20
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en politibetjent i juni 2018 stod let skjult på Roskildevej i Hillerød, så han en mand køre cirka 50 meter på baghjulet af sin motorcykel ad vejen. Det fik den i dag 25-årige mand forleden en bøde på 2.500 kroner for i Retten i Hillerød.

Manden nægtede sig skyldig. Han erkendte, at han havde kørt motorcykel på vejen med en kammerat, og at han havde holdt stille for rødt i et kryds på Roskildevej, inden han kørte ned mod rundkørslen ved Milnersvej og videre ind ad Milnersvej. Da lyset blev grønt, havde han måske nok ”accelereret lidt frisk,”, forklarede han i retten ifølge dombogen, men han kom ikke op at køre på baghjulet, sagde han. Hans forhjul var måske lettet lidt fra vejen, sagde han, men ikke så meget og ikke over en strækning på 50 meter, forklarede han.

arrow Læs også: Dæk på Mercedes skåret op
Blev set af betjent

Men dette modsagde betjenten, som stod skjult på Roskildevej i forbindelse med en målrettet trafikkontrol mod uopmærksomhed i trafikken. Han holdt øje med, om bilister kørte uden sele eller talte i mobiltelefon, men så altså manden køre på motorcykel på baghjulet. Han så motorcyklen køre hurtigt med forhjulet cirka 30-50 centimeter over vejen på en strækning på altså cirka 50 meter, fortalte han i retten.

Selvom der altså gik over et år, før sagen kom for retten, kunne betjenten tydeligt huske hændelsen, fortalte han i retten. For han havde – i de 20 år han har arbejdet for politiet – aldrig før set en motorcykel køre på baghjulet, forklarede han i retten – så han ”husker det i dag, i morgen og om 10 år,” sagde han ifølge dombogen i retten.

Tilsidesatte færdselssikkerheden

Manden fik bøden, fordi han ved at køre på baghjulet nedsatte motorcyklens bremse- og styreevne væsentligt på en trafikeret vej med et busstoppested. Dermed tilsidesatte han, ifølge retten, væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, mente retten.

Manden mister samtidig sit kørekort, hvis han inden for tre år igen frakendes førerretten. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?