26. januar 2021
Hillerød Fodbold og DGI er samarbejdspartnere i nyt projekt, som Hillerød Kommune har fået 2,6 millioner kroner til at køre de næste tre år. Arkivfoto
Hillerød Fodbold og DGI er samarbejdspartnere i nyt projekt, som Hillerød Kommune har fået 2,6 millioner kroner til at køre de næste tre år. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motion og fællesskab: Kommunen får 2,6 millioner kroner til at hjælpe psykisk syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motion og fællesskab: Kommunen får 2,6 millioner kroner til at hjælpe psykisk syge

Hillerød Kommune har fået penge fra Sundhedsstyrelsen og Region Hovedstaden til et projekt med såkaldte peers

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:15
Hillerød Posten - 21. december 2019 kl. 09:00

sundhed Mennesker, der selv har gennemgået en periode med psykisk sygdom, kan hjælpe andre psykisk syge til at få det bedre. Nu har Hillerød Kommune modtaget 2,64 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen og Region Hovedstaden til at køre et peer-projekt.

arrow Læs også: Fodboldfitness for kvinder er blevet et hit: - Mange af os har aldrig sparket til en bold før

Det at gennemgå en periode med en psykisk lidelse er svært for den enkelte og for familie og netværk. Mange bliver isolerede, har svært ved at se en vej ud af udfordringer og mister job og kontakten med venner og familie.

At møde én, der har gennemgået et lignende forløb, og er kommet sig over den psykiske lidelse, kan gøre en stor forskel og give håb.

Det sættes der fokus på i det nye projekt i Hillerød Kommune.

I projektet skal der tilknyttes tidligere brugere, såkaldte peers, til den indsats, kommunen yder for borgere med psykiske lidelser. De skal blandt andet hjælpe borgere med psykiske lidelser til at få et mere aktivt liv og være en del af fællesskaber som for eksempel sport.

Centralt i projektet i Hillerød står DGI Nordsjælland og Hillerød Fodbold.

I første omgang vil DGI og Hillerød Fodbold tilbyde træning og samvær til projektet. Ideen er at peers starter til træning og samvær i klubben, hvor de så lærer nogle af de andre at kende og selv bliver en aktiv del af træningen.

Efterhånden som disse peers bliver matchet med borgere, kan de sammen gå til en fælles træning med plads til alle og ikke mindst samvær før, under og efter de forskellige aktiviteter.

"Det giver rigtig god mening at bruge peers. Mange med psykiske lidelser isolerer sig, og det kan føles helt uoverskueligt at forestille sig, at man nogensinde bliver rask igen. Her er peers rigtig gode, fordi de netop er det levende eksempel på at jo, man kan både blive rask og få det godt igen," siger formanden for Udvalget for omsorg og livskraft Christina Thorholm (Radikale) i en pressemeddelelse fra Hillerød Kommune.

Også i DGI Nordsjælland ser man frem til samarbejdet:

"Foreningen er stedet, hvor vi mødes med ligesindede, men også med mennesker fra andre livsvilkår og ståsteder. Så vi er stolte af være partnere i dette projekt sammen med en af vores meget aktive foreninger Hillerød Fodbold," siger bestyrelsesformand for DGI Nordsjælland Per Frost Henriksen i pressemeddelelsen.

Pengene fra Sundhedsministeriet betyder, at Hillerød Kommune nu kan køre peer-projekter de næste tre år. Der skal blandt andet ansættes tre lønnede peers samt et antal frivillige til forskellige projekter.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?