28. september 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: banphote - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for Nanna E. Lange Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for Nanna E. Lange Jensen
Hillerød Posten - 10. august 2020 kl. 17:18
Af Birgit Brogaard, Alsønderup, og Hans Torben Andersen, Vester Strødam

Nanna E. Lange Jensen boede på Lyngbakken i Alsønderup i mange år. Hun og Henning flyttede ind i 1999, og mange i lokalområdet lærte snart Nanna at kende for hendes positive holdning til sognets ve og vel.

Nanna havde stor energi og lyst til at tage del i foreningslivet. Hun vidste, at det var hendes borgerpligt at tage ordet i så mange forsamlinger som muligt, når der var noget at komme efter! Og det var der ofte efter hendes mening. Ikke bare for at tage ordet. Men ud fra et demokratisk sindelag og for med stor positivitet og seriøsitet at kaste sine lodder i vægtskålen. Altid med en stor retfærdighedssans.

De fleste af os husker vel mest Nannas store indsats i Alsønderup Lokalråd, en overgang som en dygtig og energisk formand med spændende møder og med perspektiv for vort lokalsamfund. Som regnskabsuddannet og med tidligere egen virksomhed med regnskabsundervisning deltog hun med regnskabsføring og som revisor i en del af sognets foreninger. Kulsvierklubben og Alsønderup Seniorklub nød godt af hendes gemytlige væremåde, og hun var også medlem af Kulsviergårdens bestyrelse i en periode.

Nanna kunne med stor energi inspirere os alle. Et resultat af hendes forslag var bl. a., at Kulsvierkorets leder Grethe Egerup afholdt årlige sangarrangementer i Smedens Hus - netop for at skabe trivsel her i lokalsamfundet. I sognet husker vi Nanna for med hendes positive og demokratiske sind og vilje at udføre sin pligt som medmenneske - deri er Nanna et eksempel til efterfølgelse.

Nanna E. Lange Jensen blev begravet torsdag 23. juli fra Alsønderup Kirke.

Æret være Nanna E. Lange Jensens minde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?