19. juni 2021
Slottet skulle have været oplyst mandag aften i forbindelse med markeringen af 75-års dagen for Danmarks befrielse. Men slottet henlå i mørke på grund af en teknisk fejl. Foto: Martin Warming
gallery icon

Se billedserie

Slottet skulle have været oplyst mandag aften i forbindelse med markeringen af 75-års dagen for Danmarks befrielse. Men slottet henlå i mørke på grund af en teknisk fejl. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Markering af befrielsen blev en fuser: Derfor kom der ikke lys på slottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Markering af befrielsen blev en fuser: Derfor kom der ikke lys på slottet
Opdateret 05. maj 2020 kl. 13:07
Hillerød Posten - 05. maj 2020 kl. 10:43
Af Martin Warming

Frederiksborg Slot skulle efter planen have været oplyst mandag aften i anledning af 75-års dagen for Danmarks befrielse.

arrow Læs også: Slottet åbner med musik, gaver og historiske dragter

Men der var nok nogen, der blev lidt skuffet, da de gik sig en aftentur for at nyde det smukke slot i oplyst tilstand. Lyset tændte nemlig aldrig.

Det var Hillerød ByForum, der havde aftalt med kommunen, at slottet skulle lyses op i anledning af Danmarks befrielse, og Erik Helmer Pedersen, der er direktør i Hillerød ByForum, ærgrer sig selvfølgelig over, at det ikke blev til noget alligevel.

"Vi havde jo meldt ud, at der ville komme lys på slottet, og vi havde en klokkeklar aftale med kommunen om, at de skulle sørge for at tænde det. Og så er det selvfølgelig ærgerligt, når det ikke sker," lyder det fra Erik Helmer Pedersen.

På rådhuset undrer man sig ligeså meget over, at slottet henlå i mørke mandag aften. Kommunen havde nemlig programmeret systemet, der sørger for at tænde og slukke lyset, fortæller Vibe Reetz, der er pressechef i Hillerød Kommune.

"En af vores mearbejdere havde programmeret, hvornår lyset skulle tænde og slukke, og normalt får vi en fejlmelding, hvis der er noget galt, men det gjorde vi ikke i mandags. Så det undrer selvfølgelig også os, og nu skal vi have undersøgt, hvorfor vi ikke fik en fejlmelding," siger Vibe Reetz.

Kommunen havde tirsdag formiddag en tekniker til at kigge på systemet, og der er noget, der tyder på, at fejlen ligger i en enhed, der sidder monteret på slottet.

"Nu bliver den skiftet, og vi laver et forsøg med tænding på slottet i løbet af i dag (tirsdag, red.) for at sikre, at det virker korrekt til næste gang," fortæller Vibe Reetz.

Til gengæld havde en lang række borgere og butikker rundt omkring i Hillerød sat lys i vinduerne.

arrow Frederiksborg Slot rykker genåbning frem til pinsen
22. maj 2020 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:31
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?