21. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lænken sætter fokus på alkoholproblemer i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lænken sætter fokus på alkoholproblemer i Hillerød

Hillerød Lænken vil sætte fokus på alkohol i uge 40

Opdateret 04. juni 2020 kl. 04:11
Hillerød Posten - 18. september 2009 kl. 12:00
Af Iben Mathilde Forstholm

"Hvis Hillerød Kommune lever op til landsgennemsnittet, vil omkring 4.800 borgere drikke så meget alkohol, at det skaber fysiske og sociale problemer. Med andre ord har næsten halvdelen af os en person i nærmeste omgangskreds, der drikker for meget - mere end den anbefalede maksimale genstandsgrænse på 14 genstande for kvinder og 21 for mænd." Det skriver Hillerød Lænken i en pressemeddelelse. Lænken sætter netop nu fokus på alkolproblemer i Hillerød. Det sker i forbindelse med Sundhedsstyrelsens fokus på alkohol i hele landet i uge 40.

"Som tidligere alkoholmisbruger har man lyst til at ruske alle disse danskere, som drikker mere end den anbefalede grænse. Det var jo sådan, vi andre startede og pludselig kom afhængigheden snigende, så den sociale rutschetur og senere helbredsskaderne. Derfor: Stop - mens legen er god," siger Michael Pedersen, frivillig og formand for Hillerød Lænken.

Sammen med andre frivillige fra Hillerød Lænken vil Michael Pedersen være at møde på Hillerød Gågade mellem klokken 12 og 16 i hele uge 40. De frivillige fra Lænken vejleder og hjælper mennesker med alkoholproblemer og deres pårørende, og alle er velkomne til en uformel snak. Der vil også være en lille konkurrence med mulighed for at vinde gavekort, og man kan forsyne sig med informationsmaterialer fra Sundhedsstyrelsen og Lænken.

Ifølge Hillerød Lænken er det store forbrug af alkohol blandt danskerne ikke socialt bestemt. Der både på direktionsgangene og i skurvognene. Og for hver femte dansker i et omfang, som kan være skadeligt på længere sigt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?