20. januar 2021
Tag på hestevognstur og oplev Nordsjælland. Pressefoto
Tag på hestevognstur og oplev Nordsjælland. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kør i hestevogn og bliv jagtkonge for en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kør i hestevogn og bliv jagtkonge for en dag

Unge kan tage på hestevognstur og oplev lokalhistorie

Hillerød Posten - 04. juli 2020 kl. 11:15

Hvis du er mellem 10 og 15 år og bor i Hillerød Kommune, har du nu en unik mulighed for at komme gratis med på hestevognstur og opleve den lokale verdensarv - nemlig Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

arrow Læs også: Så kan du igen spille banko i Nødebo

Turen starter fra fra Skovskolen i Nødebo og er blevet til virkelighed takket være midler fra Børne- og Undervisningsministeriet til igangsættelse af sommertilbud i kommunerne i Danmark på grund af corona-situationen.

Hestevognsturene har ikke blot til formål at give unge ny viden om deres nærområde, men også understøtte fællesskab og trivsel blandt børn og unge. Parforcejagtlandskabet byder både på dramatiske historier om de kongelige parforcejagters hæsblæsende forløb, smukke naturoplevelser under trækronerne i Gribskov og plads til hygge og samvær i hestevognen.

"Med tildelingen af midler fra Hillerød Kommune til verdensarvens sommeraktivitet kan kommunens børn og unge med andre ord føle sig som jagtkonge for en dag, når hestevognen kører ud fra Skovskolen og ind mod centrum af Parforcejagtlandskabet i Gribskov, Undervejs på turen vil kulturformidler Stine Hoppe Boelsmand, der står bag turene, ikke blot underholde om de storslåede parforcejagter, der for 350 år siden udfoldedes her, men også kaste nyt lys over det kongelige hestestutteri, kulsviere og ikke mindst de mange sagn og overtro, der prægede befolkningen i skoven tilbage i tiden," skriver Museum Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Turene er gratis, og man kan tilmelde sig til Stine Hoppe Boelsmand på mail: parforcetours@gmail.com eller telefon 5320 4310. Der er begrænset deltagerantal og pladserne tildeles efter først til mølle-princippet.

Jk

arrow Stafet For Livet i en alternativ form
05. juli 2020 kl. 06:33 Opdateret: kl. 10:58
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?