16. juli 2020
Jesper Trap er projektleder på Woodlab on Wheels. Foto: Martin Warming
Jesper Trap er projektleder på Woodlab on Wheels. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper skal få flere unge til at gå håndværkervejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper skal få flere unge til at gå håndværkervejen

Nordsjællandske skoler får besøg af mobilt værksted

Hillerød Posten - 29. juni 2020 kl. 05:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Tekniske Skole på Milnersvej præsenterede forleden en ny rullende karavane, der skal være med til at få flere unge til at gå håndværker-vejen.

Karavanen, der består af fem biler og fem trailere, har fået navnet 'Woodlab on Wheels', og den skal i det kommende skoleår kører ud til at lang række nordsjællandske skoler og undervise elever i snedker- og tømrerfag. Og forhåbentlig give dem smag for branchen. Der er nemlig mangel på håndværkere, og det bliver problem bliver ikke mindre i fremtiden - medmindre flere unge begynder at vælge en håndværksmæssig erhvervsuddannelse.

arrow Læs også: Anja Hededal er ny afdelingschef i Hillerød Kommune

De kommende måneder skal fem trailere indrettes, så de bliver til fem små værksteder. Her inviteres eleverne, som karavanen besøger, til at prøve kræfter med snedker- og tømrerfagenes mange aspekter; Fra beregninger, planlægning, værktøj, arbejdsmiljø, livskvalitet, til udførelse af konkrete bygge- og designopgaver.

Woodlab on Wheels er et gratis tilbud til skolerne, hvor alle materialer og faciliteter stilles gratis til rådighed for skoleklasserne.

Ordrebogen er allerede fyldt op for det kommende skoleår, hvor 22 skoler får besøg af det mobile træværksted. I løbet af efteråret skal karavanen ud på i alt syv skoler til i alt 11 klasser i 8. og 9. klassetrin, og i løbet af foråret 2021 skal karavanen ud til 15 skoler, hvor det er 6. og 7. klassetrin, der skal arbejde i det mobile træværksted.

”Der har været en overvældende interesse for projektet fra start, og mange grundskoler er interesserede i at arbejde med et fag som Håndværk og Design på denne meget virkelighedsnære måde," fortæller Jesper Trap, der er projektleder for Woodlab on Wheels.

Inspirere

Jesper Trap er selv uddannet snedker og har undervist på Hillerød Tekniske Skole gennem flere år. Han har lys i øjnene, når han fortæller om projektet.

”Jeg glæder mig til at komme ud og inspirere eleverne på folkeskolerne. Mit succeskriterie er, at de skal have en god dag, hvor de bliver fagligt udfordret, og forhåbentlig er der også nogen, der får lysten til at blive træfaglig uddannet”.

Woodlab on Wheels
Woodlab on Wheels skal give eleverne og deres lærere en oplevelse og konkret viden om, hvad det vil sige at arbejde som snedker og tømrer samt hvordan uddannelserne foregår. Woodlab on Wheels er i bogstavelig forstand en rullende karavane af 5 biler med trailere ombygget med udstyr, der inviterer eleverne til at prøve kræfter med fagets mange aspekter, fra beregninger, planlægning, værktøj, arbejdsmiljø, livskvalitet, til udførelse af konkrete bygge- og designopgaver. Woodlab on Wheels er et gratis forløb, hvor alle materialer og faciliteter stilles gratis til rådighed for skoleklasserne.

Projektet er støttet af Tømmerhandel Johannnes Fogs Fond.

"Det er en meget stor glæde for fonden at støtte op om Woodlab on Wheels, der skal få næste generation af træhåndværkere til at vokse sig stor, stærk og mangfoldig. Projektet er visionært og har alle de kvaliteter, der skal til for at fremme børn og unges kreative skabertrang og fordybelse og behov for det analoge i en digitaliseret tid," lød det fra bestyrelsesformanden ved præsentationen i fredags.

Eleverne, der få besøg af karavanen, skal lave et rollespil over to dage. De bliver inddelt i arbejdssjak, hvor de skal arbejde som rigtige håndværkere og fremstille et borde-bænkesæt. I rollespillet kommer eleverne til at arbejde med rollefordeling i sjakket, prissætning, opmåling, udregning af vinkler, materialebestilling og konkret tømrerarbejde, så de til sidst står med et færdigt produkt.


Eleverne, der deltager i projektet, skal blandt andet prøve at lave et bord- og bænkesæt som det på billedet. Foto: Martin Warming
arrow Aura fik studenterhuen på - trods sine diagnoser
09. juni 2020 kl. 19:00 Opdateret: kl. 14:11
arrow Privatskoleelever er rykket ind på Pharmakon
28. maj 2020 kl. 05:17 Opdateret: kl. 13:47
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?