30. maj 2020
Hillerøds plejekrævende patienter bliver nu samlet på Frederikssunds omsorgscenter Tolleruphøj. Arkivfoto: Adobe Stock
Hillerøds plejekrævende patienter bliver nu samlet på Frederikssunds omsorgscenter Tolleruphøj. Arkivfoto: Adobe Stock
Foto: Halfpoint - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerøds corona-patienter skal passes i Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerøds corona-patienter skal passes i Frederikssund

Hillerød og Frederikssund kommuner samarbejder om at samle plejekrævende borgere med COVID-19 i en særlig afdeling på et af Frederikssunds omsorgscentre

Hillerød Posten - 01. april 2020 kl. 10:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle kommuner har skullet finde og klargøre pladser til COVID-19-patienter, der bliver udskrevet - og Hillerød Kommune har nu indgået et samarbejde med Frederikssund Kommune om pasning til de indlagte COVID-19-patienter, som ikke længere behøver en sygehusseng, men som fortsat har brug for pleje.

arrow Læs også: Potentielle corona-smittede skal testes i telte

Patienter fra begge kommuner bliver nu samlet i en særlig afdeling på et omsorgscenter i Frederikssund. Afdelingen ligger skærmet fra resten af omsorgscentret, og det giver kommunerne mulighed for at passe forsvarligt på de syge uden samtidig at risikere at bringe smitte videre.

Ikke med andre sårbare

I Hillerød Kommune er borgmester Kirsten Jensen (S) og formanden for Omsorgs- og Livskraftudvalget, Christina Thorholm (RV), glade for, at det er lykkedes at finde et egnet sted, hvor de to kommuner kan samarbejde:

"Vi vil gerne takke Frederikssund Kommune og borgmester John Schmidt Andersen for, at vi i Hillerød Kommune er inviteret med til at kunne samle plejekrævende borgere med COVID-19 i en særlig afdeling i Frederikssund. Det er vi glade for. Vi vil nemlig helst passe udskrevne med COVID-19, der ikke er raske nok til at komme hjem endnu, et sted, hvor de ikke er sammen med andre sårbare mennesker, der måske lige er skrevet ud for noget andet," udtaler Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.

Borgmester John Schmidt Andersen glæder sig over at kunne hjælpe Hillerød Kommune:

"Vi står i en helt særlig situation, hvor jeg synes, det er naturligt, at vi hjælper hinanden. Vi har i Frederikssund et omsorgscenter, Tolleruphøj, hvor vi har kunnet lave en afskærmet afdeling til COVID-19-patienter, uden at vi risikerer smitte til beboerne på stedet. Der er indtil videre sengepladser nok, og derfor er det oplagt, at vi hjælper Hillerød Kommune i den her situation," siger John Schmidt Andersen.

Der er 28 sengepladser klar på afdelingen i Frederikssund, og der kan udvides med flere sengepladser.

Mdt

arrow Corona: Nu kan du få morgenbrødet leveret direkte til døren
02. april 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 15:34
arrow Cirka halvdelen af butikkerne i midtbyen er lukket
01. april 2020 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?