13. juni 2021
Humøret var højt, da Kaffebar Blichfeldts Bønner slog dørene op i starten af ugen, og Marina Blichfeldt synes, det er rart at komme igang igen. Foto: Martin Warming
Humøret var højt, da Kaffebar Blichfeldts Bønner slog dørene op i starten af ugen, og Marina Blichfeldt synes, det er rart at komme igang igen. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerøds caféer og restauranter er åbnet: - Det var meget rørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerøds caféer og restauranter er åbnet: - Det var meget rørende

Humøret var højt hos både gæster og personale ved genåbningen

Hillerød Posten - 20. maj 2020 kl. 08:00
Af Anna Hjortsø

Da Kaffebar Blichfeldts Bønner mandag morgen kunne slå dørene op igen, kom mange af stamkunderne for at drikke deres kaffe på Slotsgade.

arrow Læs også: Lene har købt Kaffebar: - Det er en drøm, der går i opfyldelse

"De havde glædet sig til at komme. Jeg blev utrolig glad, og det var meget rørende," siger Marina Blichfeldt, der glæder sig over at være tilbage i sin kaffebar, hvor der mandag var travlt som sædvanligt.

"Jeg synes, det har været en meget mærkelig tid, så det var virkelig rart at komme tilbage. Det gik rigtig fint," siger hun.

Mandag måtte Hillerøds restauranter og caféer efter to måneder åbne igen som led i anden fase af genåbningen af Danmark.

Politiet kom også forbi på genåbningsdagen, fortæller Marina Blichfeldt, der fik sig en snak med betjentene om at efterleve sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

"De var godt tilfredse, og jeg synes, det gav en god sikkerhed. De sagde, at jeg bare kunne ringe, hvis jeg havde nogen problemer, og jeg synes, det er fint, at de er der, støtter op og hjælper - og ikke kun dunker en oven i hovedet".

Bestilling på afstand

På Torvet oplevede burgerrestauranten Halifax også at have mange og glade kunder, da de åbnede mandag.

"De synes, det var dejligt at komme ud at spise, hygge og snakke - og de respekterede, at der stadig er Covid-19 i omløb. Vi skal spritte menukort, håndtag, borde, stole osv. af, så der kan godt gå lidt længere tid, inden vi kommer hen til gæsterne, men den umiddelbare reaktion var rigtig god," siger restaurantmanager Jonathan Nexmand.

Det er dejligt at kunne servere for et live-gæster igen".

Halifax har haft take away i hele lukkeperioden.

"Men det er lidt noget andet, når man har et bord og kan hyggesnakke og joke med dem".

På burgerrestauranten kan man forudbestille sin mad, som kan mindske kontakten mellem gæster og personale, og det bliver brugt oftere end før nedlukningen, fortæller Jonathan Nexmand.

"Vi er her og vil selvfølgelig gerne servere for vores gæster, men det er rart for dem at kunne bestille deres mad uden for meget kontakt med os, hvis de skulle have bekymringer om Covid-19. De behøver ikke røre ved andet end deres kniv, gaffel og tallerken".

Hvis man kommer til restauranten uden at have booket bord, kan man stadig via sin telefon bestille og betale for sit måltid, hvis man vil undgå, at personalet tager imod bestillingen.

At leve igen

I baghuset på Slotsgade har Trille Jensen 'dejligt travlt', som hun siger, da Hillerød Posten fanger hende over telefonen. Sammen med sin mand Thomas Brixen ejer hun den økologiske café B-hageriet, som tirsdag kunne lange økologisk surdejsbrød, burgere og salater over disken igen.

"Det er gået over al forventning - jeg er virkelig ovenud positiv. Der er selvfølgelig rigtig mange af vores dejlige vante gæster, som er kommet, men også nye ansigter, og det er jo også dejligt," siger Trille Jensen.

Hun vidste ikke, hvad hun kunne regne med på forhånd, fortæller hun. For ville folk være forskrækkede? Ville der overhovedet komme nogen?

"Der er en enkelt, der har sagt 'jeg sætter mig lige herover, for det er lidt afsides', men ellers har folk sat sig både ude og inde, oppe og nede".

Folk er rigtig glade for at være ude igen - det er en forløsning, siger hun.

"Jeg spurgte lige før et ældre ægtepar, der sad og spiste frokost, om alt var vel. De sagde 'ih, det er bare så dejligt, at man kan komme ud og leve igen'".

arrow Blichfeldts bønner er blevet hørt
09. maj 2020 kl. 12:01 Opdateret: kl. 19:49
Hvor langt tror du Danmark når ved EM