26. september 2020
Borgmester Kirsten Jensen med de stolte vindere fra Hillerød Lille Skole, Amalie Aaling Blicher, Ronja Emilie Clemens Tillebeck og Molly Kirsten Hobbs. Pressefoto
Borgmester Kirsten Jensen med de stolte vindere fra Hillerød Lille Skole, Amalie Aaling Blicher, Ronja Emilie Clemens Tillebeck og Molly Kirsten Hobbs. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød-elever skrev, så blodet sprøjtede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød-elever skrev, så blodet sprøjtede

Både 1. og 2. pladsen i novellekonkurrence gik til elever fra 8. klasse på Hillerød Lille Skole

Hillerød Posten - 28. juni 2020 kl. 08:00
arrow Læs også: Lokal romanprisvinder klar med litterært opslagsværk

8. klasse på Hillerød Lille Skole fik onsdag i sidste uge en perfekt afslutning på skoleåret.

Efter en stegende hed dag med prøver kom borgmester Kirsten Jensen forbi med en kærkommen overraskelse.

Flere elever fra klassen havde nemlig deltaget i novellekonkurrencen 'Skriv så blodet sprøjter', der var arrangeret i anledning af 350 året for parforcejagtens indførelse i Danmark.

Parforcejagtens historie

Eleverne skulle skrive en novelle på baggrund af parforcejagtens blodige historie i de nordsjællandske skove, og ud af de i alt 18 indsendte bidrag fra Hillerød, Frederiksborg og Helsinge blev både 1. og 2. pladsen overraskende fundet blandt eleverne på Hillerød Lille Skole.

Så både klasselærer Lotte Skovdal og skoleleder Sanne Wiedemann var selvsagt pavestolte.

"Vi dyrker innovation, nysgerrighed og mod i tilgangen til genrer og fakta, og når eleverne omsætter det til spændende og levende historier, bliver vi naturligvis glade og stolte på deres vegne. Jeg ved, at de har lagt sig i selen, for at bidrage med historier, som både er lidt 'krøllede' og har kant, så tak for anerkendelsen," siger Sanne Wiedemann i en presssemeddelelse fra Hillerød Bibliotekerne.

Imponerende niveau

Dommerpanelet, der bestod af borgmester Kirsten Jensen, chefredaktør Palle Høj, tidligere direktør på Jagt- og Skovbrugsmuseet Jette Baagøe og forfatterne Ida Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff, var meget imponerede over det generelle niveau i de indsendte noveller, hvor de unge forfatterspirer har vist, at de både mestrer det sproglige og har sat sig ind i den historiske baggrund for parforcejagten.

"I har virkelig skrevet så blodet sprøjter, og været med til på den fineste måde at formidle historien om parforcejagten i Danmark og jagtterrænet, der jo er Unesco-verdensarv," sagde borgmester Kirsten Jensen ved diplom-overrækkelsen.

Blandt vinderfeltet, der bestod af fem noveller, var niveauet skyhøjt, og der var derfor livlig debat om rangeringerne.

"De kan virkelig fortælle historier. Der har været virkelig interessante bidrag, som ser historien fra vidt forskellige vinkler, men alle på et meget højt niveau," sagde chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis Palle Høj under voteringen.

I dommerpanelet var Ida Marie og Daniel Zimakoff, der er forfattere til flere ungdomsbøger, glædeligt overraskede over det skrivetekniske niveau.

"Vi er meget imponerede over de sproglige evner, som de indsendte noveller vidner om," lød det fra Ida Marie Rendtorff.

En klar vinder

Én novelle udmærkede sig dog over alle andre og var den klare vinder hos fire ud af fem dommere. Det var novellen 'Parforce Repeté', som er skrevet af Ronja Emilie Clemens Tillebeck.

"Der er en virkelig stærk følelse i novellen. En flot dramatisk opbygning og spændingskurve, hvor der er noget på spil. Hovedpersonen møder modstand, overkommer den og så tror man det hele er overstået, men så vender det hele pludselig på hovedet. Rigtig flot," sagde forfatter Daniel Zimakoff om novellen, der også bliver bragt i Frederiksborg Amts Avis.

2. pladsen blev vundet af Amalie Aaling Blicher fra Hillerød Lille Skole. Den delte 3. plads blev vundet af Lucca Winther fra Frederiksborg Byskole, Clara Heins Borgen fra Hillerødsholmskolen og Molly Kirsten Hobbs fra Hillerød Lille Skole.

Vandt tur i luftballon

Præmierne er en tur i luftballon med over Nordsjælland, en guidet tur på mountainbike i parforcejagtlandskabet samt bøger fra Jette Baagøe, Daniel Zimakoff og Ida Marie Rendtorff.

Konkurrencen blev arrangeret i et samarbejde mellem Unesco Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Bibliotekerne. jesl

arrow Krimi-duoen Bolther og Holm gæster Bog & Idé
17. september 2020 kl. 15:04 Opdateret: kl. 16:17
arrow Corona-virus: Biblioteket udskyder festival
11. september 2020 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:03
arrow Spirende forfattere henter motivation i netværk
29. august 2020 kl. 07:53 Opdateret: kl. 12:39
Har debatten om sexisme taget overhånd?