24. november 2020
Mange borgere har undret sig over, hvad der foregår på slotssøen - og det er altså Hillerød Forsyning, som tester ny måde at rense regnvand på. Foto: Hillerød Forsyning
Mange borgere har undret sig over, hvad der foregår på slotssøen - og det er altså Hillerød Forsyning, som tester ny måde at rense regnvand på. Foto: Hillerød Forsyning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Forsyning renser regnvand ved Slotssøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Forsyning renser regnvand ved Slotssøen

Forsyningens teknikere arbejder i disse uger ved og på slotssøen for at teste ny metode til at rense regnvand

Hillerød Posten - 27. august 2020 kl. 15:00

Hillerød Forsynings teknikere arbejder et par uger frem ved Frederiksborg Slotssø.

arrow Læs også: Forsyningen bygger nyt på Roskildevej

Forsyningsselskabet arbejder på at finde den bedste løsning til rensning af regnvand, inden det kommer ned i søen, og de er i gang med at teste en ny metode til at rense regnvandet, oplyser de på deres hjemmeside.

"Regnskyllene bliver kraftigere på grund af klimaforandringerne, og så kan kloakkerne ikke følge med. Det giver i nogle tilfælde overløb og oversvømmelse. En af løsningerne er separat kloakering, hvor vi adskiller regnvand og spildevand. Så er det kun spildevandet, der bliver sendt til renseanlægget, og regnvandet bliver ledt til søer, åer og opsamlingsbassiner," skriver forsyningen.

Regnvand ud i søen

I 2021 går arbejdet med at etablere separat kloakering i gang i Hillerød Midtby, og så skal regnvandet ledes ned i slotssøen.

"Regnvandet skal være rent, når vi leder det ned i slotssøen. Det kræver, at vi fx trækker fosfor ud af regnvandet. Regnvandet samler fosfor op, når det løber ned af tage, gennem pladser og veje i byen," oplyser forsyningen.

Hillerød Forsyning tester nu en metode, som kan trække fosfor ud af regnvandet. I testen bruger de bundvand fra søen, som minder meget om regnvand fra veje og pladser, fordi det indeholder meget næring, der giver flere alger i søen.

"Vi håber, at indsatsen kan være med til at gøre søvandet mere klart på sigt," skriver de på hjemmesiden.

I deres forsøg pumper de bundvand op fra det dybeste sted på søen, ni meter, med en pram. Bundvandet pumpes til et afsnøret bassin ved Posen, hvor de afprøver metoden til rensning.

Bundvandet kan have en svag rådden lugt.

Selve forsøget strækker sig over cirka 14 dage og begyndte i uge 35.

Mdt

arrow Rødder ødelægger vandforsyningen i Gadevang
23. august 2020 kl. 06:49 Opdateret: kl. 10:22
arrow Affaldsdirektør opsagt i Hillerød Forsyning
14. august 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:30
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?