6. juli 2020
Genforeningsstenen på hjørnet af Kannikegade og Sdr. Jernbanevej fik en overhaling tidligere i år. Foto: Martin Warming
Genforeningsstenen på hjørnet af Kannikegade og Sdr. Jernbanevej fik en overhaling tidligere i år. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genforeningen fejres i Hillerød - næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genforeningen fejres i Hillerød - næste år
Hillerød Posten - 31. maj 2020 kl. 06:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var planen, at genforeningen og istandsættelsen af mindestenen i Hillerød skulle fejres i løbet af i år, men det er nu udskudt til næste år på grund af corona-virussen, oplyser Grænseforeningen.

2020 er 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, og på hjørnet af Kannikegade og Sdr. Jernbanevej fik mindestenen derfor i begyndelsen af marts en overhaling.

Fejringen finder sted på Grundlovsdag den 5. juni 2021, hvor borgmester Kirsten Jensen og formand for Hillerød Historiske Forening, Asger Berg, vil holde taler. Grænseforeningen vil oplyse nærmere om arrangementet, når det nærmer sig.

I mellemtiden kan man tage et kig på genforeningsstenen i Kanikkegade, der er blevet renset og fået malet bogstaverne op.

"Nu kan folk se, at der står en sten, som markerer, at Sønderjylland blev dansk, og at man har en fredelig grænse. Vi synes, det er rigtig dejligt, at der er mulighed for, at flere tænker over det," har Bent Kauffmann, formand for Grænseforeningen i Hillerød tidligere udtalt.

Ifølge formanden har stenen stået ubemærket hen som mindesten før renoveringen.

Ifølge Grænseforeningens hjemmeside blev stenen rejst i 1928, men først indviet med hornorkester, faner og taler den 5. juni 1930 ved 10 års jubilæet for genforeningen. AH

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?