10. juli 2020
Hendes Majestæt Dronningen åbner udstillingen 'Dronningens Ansigter' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot tirsdag den 16. juni. Arkivfoto: Martin Warming
Hendes Majestæt Dronningen åbner udstillingen 'Dronningens Ansigter' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot tirsdag den 16. juni. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fint besøg: Dronningen besøger Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fint besøg: Dronningen besøger Hillerød

Hendes Majestæt Dronningen åbner udstilling om sig selv på Det Nationalhistoriske Museum

Hillerød Posten - 03. juni 2020 kl. 17:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 16. juni åbner Hendes Majestæt Dronning udstillingen 'Dronningens Ansigter' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

arrow Læs også: Smag på Genforeningsbryg på slottet

Udstillingen er blevet skabt i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag, og dronningen vil blandt andet afsløre et helt nyt portræt, der er malet af Niels Strøbek.

Arrangementet finder sted med meget få gæster for at sikre behørig afstand.

Udstillingen skulle oprindeligt have være åbnet forud for Dronningens 80-års fødselsdag i starten af april men blev udskudt på grund af corona.

Men den 16. juni kan Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot altså endelig åbne udstillingen.

"Udstillingen portrætterer Dronningens liv, virke og særlige interesser. Med udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund beskæftiger udstillingen sig med Majestætens barndom og ungdom, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dronningens regeringstid og funktion som samlingspunkt i Rigsfællesskabet illustreres i et særligt afsnit, ligesom en del af udstillingen er dedikeret til Dronningens skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst," skriver museet i en pressemeddelelse.

I udstillingen vises en lang række af de portrætter af Dronningen, der er udført gennem otte årtier, herunder også det nye, som er skabt af Niels Strøbek til Det Nationalhistoriske Museum i anledning af fødselsdagen.

Foruden portrætterne består udstillingen af filmoptagelser, dragter og andre genstande med relation til Dronningens liv.

Udstillingen kan ses i Riddersalen på Frederiksborg Slot fra den 17. juni til den 31. december.

Den store udstilling i Riddersalen suppleres med en udstilling i Prinsessefløjen med de nye officielle fotografiske portrætter af Dronningen, der blev offentliggjort i forbindelse med Dronningens fødselsdag. De nye portrætter er taget af Per Morten Abrahamsen. I udstillingen findes også en række portrætter udført af Torben Eskerod og Jacob Jørgensen. Fotoudstillingen er åben fra den 17. juni til den 27. september.

mw

arrow Kulturministeren åbner ny udstilling på Frederiksborg Slot
06. juni 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 15:02
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?