16. januar 2021
Lasse Asp håber, at kommunen vil gøre noget for at gøre overgangen ved Banestien mere sikker for fodgængere og cyklister. Foto: Niels Idskov
gallery icon

Se billedserie

Lasse Asp håber, at kommunen vil gøre noget for at gøre overgangen ved Banestien mere sikker for fodgængere og cyklister. Foto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlig trafik på bakketop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlig trafik på bakketop

Cyklisterne holder ikke tilbage, og bilisterne gør det engang imellem. Det skaber farlige situationer der, hvor Milnersvej krydser Banestien

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:17
Hillerød Posten - 05. december 2019 kl. 06:00
Af Niels Idskov

overgang Cykelstien Banestien krydser Milnersvej, og det skaber indimellem farlige trafiksituationer. For der er på stedet kun en helle på nedslidt belægning midt på vejen, så det er op til bilisterne, om de vil standse for fodgængere og cyklister. Men det er ikke godt nok for Lasse Asp.

Han bor på Milnersvej tæt på overgangen, som han ønsker sikret.

Lasse Asp får opbakning af Cyklistforbundet, som tilbage i 2007 pegede på fire såkaldte problemveje i og omkring Hillerød, hvor der var ret god plads til forbedringer for cyklister. Banestien-Milnersvej var et af de fire steder, som der via en spørgeskema-undersøgelse var fundet frem til. Der blev slået ned på dårlige oversigtsforhold, så bilisterne ikke kan se de krydsende cyklister, ligesom bilisterne tenderer til at køre lidt for hurtigt. Altså set med cyklist-øjne.

"Jeg har med egne øjne set og oplevet situationer, der med en smule uheld kunne have udviklet sig i en farlig retning. F.eks. når en gruppe med børnehavebørn og pædagoger i flere etaper skal passere Milnersvej. Lige her befinder vi os faktisk på en bakketop med begrænset udsyn, hvis man kommer i bil nedefra omkring FrederiksborgCentret. Jeg går nogle gange tur med en barnevogn, og det er heller ikke altid uden problemer", fortæller han.

Længere nede af Milnersvej er der tæt på FrederiksborgCentret to fodgængerovergange. Den ene med lysregulering, den anden med et lys, der blinker.

"Der er nogle bilister, der stopper for krydsende fodgængere, hvorimod cyklister ikke stopper. Det må da være muligt i det mindste at markere stedet her med et lys, der blinker. Der bør i hvert fald være en afmærket overgang, og den bør også være markeret på cykelstien på tværs, således at cyklister også skal stoppe," mener Lasse Asp.

Men sådan ser Hillerød Kommune ikke på sagen.

I et svar til Lasse Asp omkring situationen, lyder det fra Trafik, Vej og Park, at "et almindeligt afstribet forgængerfelt ikke kan kombineres med en cykelstikrydsning. Årsagen er, at der vil opstå tvivl om vigepligtsforholdene for krydsende cyklister, som skal holde tilbage for færdslen på Milnervej. Nogle cyklister vil tro at bilisterne skal holde tilbage for dem og det vil opstå farlige situationer."

Banestien er en cykel- og gangsti, der forbinder Hillerød Station og området ved biblioteket uden om byens biltrafik, og er en yndet og meget anvendt rute for cyklister. Og der er ingen tvivl om, at hovedparten af de krydsende trafikanter på Milnersvej er cyklister.

Men det sikre valg for cyklister og fodgængere er altså at vente på, at trafikken med biler og cyklister på Milnersvej aftager, for de har forkørselsret.

Dan Riise (V), der er formand for Udvalget for arkitektur, byplan og trafik, bekræfter, at overgangen ved Banestien ikke er indbefattet i de trafikale ændringer, der for tiden foretages længere nede af Milnersvej ved FrederiksborgCentret.

"Jeg kan ikke fremsige nogen politisk holdning til problemet ved Banestien, men det har jo flere gange været på bane med et større cykelsti-projekt på Milnersvej, og det kunne måske hjælpe lidt med en bredere cykelsti," siger udvalgsformanden.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?