8. april 2020
Foyeren i Royal Stage er med sine næsten 400 kvadratmeter mere end bare en foyer - her er nemlig også plads til både udstillinger, arrangementer og fester. "Jeg er ret stolt af vores foyer, for jeg synes, at her er blevet så flot," siger Carsten Larsen.
Foyeren i Royal Stage er med sine næsten 400 kvadratmeter mere end bare en foyer - her er nemlig også plads til både udstillinger, arrangementer og fester. "Jeg er ret stolt af vores foyer, for jeg synes, at her er blevet så flot," siger Carsten Larsen.
Foto: Lars Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En drøm går i opfyldelse: ”Med Royal Stage bliver Hillerød samlingspunkt for hele Nordsjælland”

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En drøm går i opfyldelse: ”Med Royal Stage bliver Hillerød samlingspunkt for hele Nordsjælland”

Der er store forventninger og forhåbninger til Hillerøds nye arena, Royal Stage. ”Det er en drøm, der går i opfyldelse,” siger Carsten Larsen, direktør

Hillerød Posten - 17. januar 2020 kl. 11:00
Af Helene Holm Stolle
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I morgen lørdag den 18. januar skal Royal Stage stå sin første store prøve, når flere tusinde mennesker skal til koncert i den nye arena.

”Det bliver uden tvivl en af de største dage i mit arbejdsliv, og jeg er sikker på, at jeg får sommerfugle i maven samtidig med, at jeg både bliver stolt og rørt”. Ordene kommer fra Carsten Larsen og handler om den dag, når Royal Stage, Hillerøds nye store arena, åbnes officielt. Det sker den 18. januar med en storslået koncert med Rasmus Seebach, Burhan G og Rasmus Bjerg.

Forventningerne er store, og det ikke uden grund, for drømmen om en decideret arena for Hillerød har været mange år undervejs. Det hele begyndte nemlig tilbage i 2012 ved et seminar for bestyrelsen i Frederiksborghallen.

”Her udarbejdede vi en vision om at blive et samlingspunkt for hele Nordsjælland, og da byrådet sagde god for det, kunne arbejdet med at realisere visionen gå i gang i 2013. Nu her næsten syv år efter, er vi endelig klar til at byde sportslivet, kulturlivet og ikke mindst publikum indenfor. Det er virkelig stort,” fortæller Carsten Larsen.

arrow Læs også: Håndboldformand: ”Royal Stage giver os ideelle forhold”
En pris der forpligter

176 millioner kroner. Det er prisen for Royal Stage, og Carsten Larsen lægger ikke skjul på, at det forpligter.

”Det er jo uhyre mange penge, og det stiller store krav til os som organisation. Vi skal simpelthen levere et program, der kan fylde arenaen gang på gang. Så vi har skullet lære og skal stadig lære at tænke i nye baner, for med de nye, store rammer, kan vi nu nogle helt andre ting end tidligere,” lyder det fra Carsten Larsen.

Med de nye ekstra rammer – for Frederiksborghallen består jo stadig – ligger der også en ekstra opgave og venter for Carsten Larsen og hans medarbejdere, de skal nemlig til at opdrage publikum i Nordsjælland til, at de ikke længere behøver at tage til København for at få oplevelser i særklasse.

”Vi skal være vores rolle bevidst, for selvom vi har 3.000 siddepladser og plads til i alt 4.000 publikummer, er vi jo ikke en kæmpe arena som hverken Royal Arena eller Boxen i Herning, til gengæld kan vi med vores størrelse stadig give publikum en fornemmelse af nærhed og intimitet ved en koncert,” forklarer Carsten Larsen, der ikke bare glæder sig til flere koncerter og store sportsarrangementer men også langt flere og større events end tidligere – og måske endda tv-shows.

0009__DSF2001

For Carsten Larsen er realiseringen af Royal Stage en drøm, der går i opfyldelse, og med de nye og store rammer, kan Hillerød nu danne rammerne om de helt store sportsevents, tv-shows og koncerter. Foto: Lars Christiansen.


Går altid forrest

Carsten Larsen, som de fleste i Hillerød kender på sin bornholmske accent og farverige skjorter og jakkesæt, har altid kunnet lide at gå forrest og vise vejen.

Sådan var det, da han som 10-årig var patruljefører hos spejderne, og sådan er det i dag, hvor han i 18 år har stået i spidsen for Frederiksborg Centret. Fælles for alt, hvad han har lavet er, at han har haft et ønske om at skabe noget for andre – uanset om det har været Team Change, der har bragt omkring 100 unge med udfordringer tilbage på sporet med job og uddannelse eller de helt store koncerter i Slotsparken med Cliff Richard og Paul Potts, eller de mere stille men stadig store arrangementer som Hillerød Kunstdage.

”Jeg har været så heldig, at jeg her i FrederiksborgCentret altid har fået lov til at udvikle ting og prøve nyt af, ligesom jeg får lov til nu med Royal Stage – og det er da næsten som at få et nyt job. Jeg skal i hvert fald til at lære noget helt nyt; Nemlig det at jeg ikke kan have fingrene i alt”, griner Carsten Larsen og tilføjer, at det nu heller ikke bekymrer ham synderligt.

”Jeg har heldigvis nogle super gode ledere, som jeg ved, jeg kan stole på,” understreger han.

Et særligt samarbejde

Den årelange proces med at gøre drømmen om en arena i Hillerød til virkelighed har ikke kun været fyldt med drømme og ønsker men også med masser af praktisk arbejde for Carsten Larsen og alle medarbejderne i Frederiksborg Centret.

”Vi er jo driftsmennesker, så vi kan slet ikke lade være med at tage del i hele processen. Faktisk tror jeg ikke, at entreprenøren (CC Contractors A/S Herning, red.) nogensinde før har været i så tæt kontakt med en bygherre, som de har været med os. Men vi er jo gået op og ned ad byggeriet hver dag, og derfor har vi også stillet rigtig mange spørgsmål undervejs. Jeg føler, at samarbejde med entreprenøren har været uvurderligt, der er blevet taget hurtige beslutninger, når det har været nødvendigt, og jeg føler, at begge parter i den grad har været lydhøre,” fortæller Carsten Larsen.

Store drømme

Med åbningen af Royal Stage har de store drømme for alvor fået vinger at flyve på, og der startes godt ud, for åbningskoncerten den 18. januar tæller nemlig tre af de helt store navne på den danske scene, nemlig Rasmus Seebach, Burhan G og Rasmus Bjerg.

”Det har været et af vores helt store ønsker længe at få Rasmus Seebach til Hillerød. Hans musik rammer bredt, og sammen med de to andre stjerner, er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en åbning”, lyder det fra Carsten Larsen, der med et listigt smil afslører, at der dog er ét særligt navn, han drømmer om at få til Hillerød; Rolling Stones.

”Det vil virkelig være et scoop,” siger han.

arrow Mastodonterne: ”Det bliver skidehamrende godt”
18. januar 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 16:10
arrow 15 kolde facts om Hillerøds nye arena
17. januar 2020 kl. 19:00 Opdateret: kl. 09:12