7. juni 2020
De tre nye veje på Dyremosegård-grunden i Skævinge har fået deres nye navne. Arkivfoto: Niels Idskov
De tre nye veje på Dyremosegård-grunden i Skævinge har fået deres nye navne. Arkivfoto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal de nye veje i Skævinge hedde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal de nye veje i Skævinge hedde

Udvalg godkendte vejnavne for Dyremosegård-boligbyggeri

Hillerød Posten - 09. april 2020 kl. 08:39
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Præstedamsvej, Dyremosen og Dyreengen.

Det skal de tre nye veje i det nye boligområde på Dyremosegård i Skævinge hedde.

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget godkendte på deres møde onsdag at vælge navnene, som forvaltningen havde foreslået.

"Vi er enige med forvaltningen, lokalrådet og bygherren. Navnene passer godt og har en god relation til gården Dyremosegård. Så vi sagde tomlen op," siger udvalgsformand Dan Riise fra Venstre.

75 boliger

Det er HusCompagniet, som har købt et areal ved Dyremosegård af Hillerød Kommune, og de ønsker at opføre 75 nye boliger.

Man kommer til det nye boligområde fra Borupvej af en unavngiven stamvej. Fra stamvejen udgår en boligvej mod øst og en mod vest.

Hillerød Kommunes forvaltning har spurgt Museum Nordsjælland, hvilke forslag de har til vejnavne i området. Museet har fundet bopladser fra førromersk og ældre romersk jernalder, men ikke fund, der giver oplagt mening til et vejnavn, oplyser forvaltningen i sagsfremstillingen. Museet hæfter sig mere ved kort fra 1778, hvor markerne er navngivet Præstedams agre og Små Dyremose agre og lige nord for arealet Deineholm. Museet foreslår derfor vejnavnet Præstedamsvej. Breder udstykningen sig mod nord, foreslår museet navnet Deineholm.

Skævinge Lokalråd har forhørt sig om de nye vejnavne hos borgerne i Skævinge via deres Facebookgruppe, og lokalrådet har foreslået vejnavnet Dyremosen, hvilket vil harmonere godt med den tilgrænsende eksisterende vej Dyrelunden. Skulle der ske yderligere udstykning af området, foreslår lokalrådet navne som Dyreengen, så der er sammenhæng i vejnavnene med respekt for den gamle Dyremosegård.

Bygherren har foreslået vejnavnet Dyremosegårdsvej. Lokalrådet ser hellere navnet reserveret til en eventuelt kommende omfartsvej.

Lokalplanen for området er i øjeblikket i høring.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?