2. juli 2020
Den Lille Færge har indtil videre kun lagt til ved Torvet, men lægger nu også til ved Barokhaven. Arkivfoto: Martin Warming
Den Lille Færge har indtil videre kun lagt til ved Torvet, men lægger nu også til ved Barokhaven. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Lille Færge udvider med stop ved Barokhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Lille Færge udvider med stop ved Barokhaven

Den Lille Færge udvider ruten med et stop ved Barokhaven efter gode erfaringer med en stille start på sejladsen

Hillerød Posten - 30. juni 2020 kl. 12:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en atypisk sæson i år for Den Lille Færge på Slotssøen. På grund af Covid-19-situationen har skipperne indført begrænsninger i sejladsen og i antallet af passagerer. De var i tvivl om, hvorvidt færgen overhovedet kunne komme i søen, men det kom de heldigvis.

arrow Læs også: Slingrekurs: Busserne vender tilbage til Markedspladsen - efter hotelbyggeri

Indtil nu har skipperne kun haft af- og påstigning fra Torvet. Men efter en måneds sejlads har de nu erfaret, at afstandskravet ikke volder dem vanskeligheder, når blot de holder sig til 10-12 passagerer ad gangen. Derfor laver de også ny en ændring og lægger fra 1. juli også til bro ved Barokhaven til glæde for de mange, der ønsker at besøge Frederiksborg Slot eller at gå en tur i haven.

Stille start

Der er heller ikke så mange, der benytter færgen som tidligere år, fortæller bestyrende reder Niels Baggesen:

"Med sikkerhedsforanstaltninger og nedsat kapacitet har vi haft en meget stille start på sæsonen sammenlignet med tidligere år. Men færgen er i søen, og den sejler til glæde for de mange, der vender tilbage år efter år og ikke vil undvære turene på søen. Vi modtager mange dejlige tilkendegivelser fra folk på gaden og på sociale medier. Færgen er en del af bybilledet, som folk holder af, og det er vi rigtig glade for".

Han lover, at skipperne er forsigtige, så man roligt kan tage en tur med Den Lille Færge:

"Vi er forsigtige i disse covid-19-tider, og det fortsætter vi med at være. Vi er heldigvis ikke længere ramt af forsamlingsforbud, men afstandskrav og hygiejne går vi meget op i. Derfor spritter vi flittigt sæder, bord og andet, man kommer i berøring med. Der er håndsprit (gel) til rådighed såvel på færgen som ved broen på Torvet," fortæller han.

Mdt

arrow Orgelkoncerterne starter i slotskirken
26. juni 2020 kl. 13:41 Opdateret: kl. 11:06
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?