4. juni 2020
Den Lille Færge kommer i vandet på mandag, og fra den 1. juni er den klar til at tage passagerer med om bord. Arkivfoto: Martin Warming
Den Lille Færge kommer i vandet på mandag, og fra den 1. juni er den klar til at tage passagerer med om bord. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Lille Færge kommer alligevel i vandet i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Lille Færge kommer alligevel i vandet i år

Det så ellers sort ud for Den Lille Færge på grund af corona-situationen, men nu kommer færgen alligevel ud at sejle

Hillerød Posten - 22. maj 2020 kl. 16:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har manglet noget på Slotssøen dette forår.

arrow Læs også: Se billederne: Den Lille Færge er kommet i vandet

Den Lille Færge, der plejer at blive sat i vandet omkring den 1. maj, står nemlig stadig i en garage på den gamle genbrugsstation på Rønnevangs Alle.

Men mandag morgen bliver færgen sat op på ladet af en stor lastbil og transporteret gennem byen ned til Torvet, hvor den langt om længe kommer i vandet.

Folkene bag Den Lille Færge havde ellers stort set opgivet af få færgen ud at sejle i år på grund af corona-situationen, men da myndighederne lempede afstandskravet til en meter, ændrede situationen sig.

"Det så vi som en mulighed for at sætte færgen i vandet og begynde at sejle på Slotssøen i år. Det havde vi ellers næsten opgivet," fortæller Niels Baggesen, der er bestyrende reder i Partrederiet Slotssøen.

"Så vi satte os op i færgen med en tommestok og lavede en 'prøvesidning', og vi fandt ud af, at der kan være ti personer om bord på færgen inklusiv to skippere, hvis vi skal overholde afstandskravet, og det skal vi selvfølgelig, og så besluttede vi os for, at vi vil sætte færgen i vandet alligevel. Under normale omstændigheder kan der være 30 personer om bord på færgen - hvis nogle af dem er børn - men vi synes, at det er ok med ti personer. Det bliver ikke noget stort økonomisk år for Den Lille Færge, men det betyder rigtig meget for os at få færgen i vandet, og jeg tror, at der er mange, der er glade for, at det alligevel kan lade sig gøre," siger Niels Baggesen.

Ikke som normalt

Men selv om Den Lille Færge altså nu alligevel kommer til at sejle rundt på Slotsøen i år, så bliver alt ikke, som det plejer at være.

"For det første er der færre passagerer med om bord, og for det andet, så kommer vi kun til at sejle fra Torvet til Torvet. Det vil sige, at vi ikke gør stop ved hverken Rosenhaven eller Barokhaven, hvor man normalt kan gå til eller fra borde, og det gør vi simpelthen for at undgå, at passagerne skal passere hinanden. Derudover vil der selvfølgelig også være opsat håndsprit på færgen, og alle fladerne med træbænke, borde og håndtag bliver sprittet af efter hver sejlads," siger Niels Baggesen.

"Nu får man en tur, hvor der er færre passagerer med om bord end normal, og jeg er overbevist om, at det bliver rigtig godt og hyggeligt," tilføjer han.

Klar den 1. juni

Det har dog været lidt svære end normalt at få skipperne til at melde sig til at sejle med færgen.

"Mange af os har jo en alder, der betyder, at vi er i den såkaldte risikogruppe, selv om de fleste af os er friske og raske. Der er 15 skippere ud af 30, der har meldt sig klar til at sejle, og det gør, at vi ikke kan sejle lige så meget som normalt," siger Niels Baggesen.

Det betyder, at færgen 'kun' sejler mellem klokken 13 og 17 og altså ikke mellem klokken 11 og 17 som normalt.

Den første tur med passagerer om bord kan formentlig gennemføres den 1. juni, siger Niels Baggesen.

"Færgen kommer i vandet mandag morgen ved 7-tiden, og derefter går vi i gang med vores årlige øvelsessejladser. Det er den procedure, vi gentager hvert eneste år for lige at pudse formen af", fortæller han.

Du kan se sejlplanen for Den Lille Færge på www.partrederiet.dk.

arrow Stadig håb for Den Lille Færge
01. maj 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:31
arrow Den Lille Færge kommer ikke i søen foreløbig
23. april 2020 kl. 04:16 Opdateret: kl. 14:33
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?