6. juni 2020
Hvorfor skal skoler i Hillerød Kommune bruge tid og kræfter på at udføre nationale tests i år, spørger byrådsmedlemmerne fra Radikale Venstre. Arkivfoto
Hvorfor skal skoler i Hillerød Kommune bruge tid og kræfter på at udføre nationale tests i år, spørger byrådsmedlemmerne fra Radikale Venstre. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nationale test i år - nej tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nationale test i år - nej tak!
Hillerød Posten - 18. maj 2020 kl. 15:55
Af Jørgen Suhr, byrådsmedlem (R), medlem af Børn, Familie og Ungeudvalget, og Christina Thorholm, byrådsmedlem (R), formand for Omsorg og Livskraf
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det giver god mening at teste for Covid-19. Men at holde fast i en teststrategi i vores folkeskoler er en forkert prioritering. Undervisningsministeren fastholder desværre, at udvalgte skoler skal gennemføre de nationale test senest den 19. juni i år. Det er blevet pålagt skolelederne på et udvalg af Hillerød kommunens skoler at gennemføre disse test.

arrow Læs også: DEBAT: Hold gang i Hillerød

Men giver det overhovedet nogen mening at teste i denne coronasituation? Kan det bruges til noget lokalt? Det tror vi ikke. Hvis vores lokale skoleledere og lærere mener, at det giver god værdi, så accepterer vi det. Men ellers vil vi i Radikale Venstre opfordre skoleledere og vores skoleforvaltning til at suspendere brugen af nationale test som styringsredskab i år. Men dog udføre den ministerielle ordre som loyale embedsmænd.

Radikale Venstre har på Christiansborg rettet henvendelse til ministeren om i det mindste at udskyde de nationale test til efter sommerferien. Uden held desværre.

Skal man fastholde EN test, så er det Folkeskolernes afgangsprøve efter 9. klasse. Men den har man af svært gennemskuelige grunde valgt at aflyse. Da eleverne i 2013 i forbindelse med lærerlockouten ikke havde undervisning i cirka to måneder, kunne man godt gennemføre afgangsprøverne efter 9. klasse.

Forskellen denne gang er, at der nu faktisk HAR været undervisning i form af online og nødundervisning. Så sæt i gang, fristes man til at sige. Og sæt i gang med at droppe de unødige nationale test på tilfældigt udvalgte folkeskoler. I Radikale Venstre er vi overbeviste om, at skoleledere, lærere og elever kan bruge tiden langt mere nyttigt.

arrow DEBAT: Politiet kører vanvidskørsel
17. maj 2020 kl. 17:46 Opdateret: kl. 15:48
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?