20. januar 2021
Gitte Cosnett forstår ikke, hvorfor man ikke laver indsnævring eller vejbump på Skævingevej efter ny motorcykelulykke på vejen i torsdags. Foto: Louise Colding
Gitte Cosnett forstår ikke, hvorfor man ikke laver indsnævring eller vejbump på Skævingevej efter ny motorcykelulykke på vejen i torsdags. Foto: Louise Colding
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Når zoner bliver vigtigere end menneske og dyreliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Når zoner bliver vigtigere end menneske og dyreliv
Hillerød Posten - 30. juni 2020 kl. 17:09
Af Gitte Cosnett, Egestedvej 1, 3320 Skævinge

Så skete det igen. Torsdag 25. juni 2020 oplevede beboerne i svingene mellem Skævinge og St. Lyngby endnu et alvorligt uheld. En motorcykel kom over i den forkerte vejbane og kolliderede med modkørende bil, dette pga. for høj hastighed. Det er nu 5. alvorlige uheld inden for de sidste par år, og hverken Hillerød eller politiet gør noget ved problemstillingen.

arrow Læs også: Voldsom ulykke: Motorcyklist fløjet til Rigshospitalet

Der er gennem årene blevet tiltagende trafik på dette vejstykke. Landbrugsmaskiner er blevet større og tungere, og der er også indsat store busser. Movia har fået dispensation, da vejen er for smal til almindelige busser. Før i tiden hvor der kørte telebusser, var busserne mindre.

Vejen fra Skævinge til Store Lyngby bliver brugt til ræs for motorcykler. Gennem timer kører motorcyklerne frem og tilbage fra Skævinge til Store Lyngby og dette på tid. Denne problematik er meldt til politiet, som intet gør. Vejen var før i tiden klassificeret som farlig vej. Dette medførte, vores børn ikke behøvede at krydse vejen for at tage bussen og havde gratis buskort, så de igen ikke behøvede at krydse vejen for at cykle til skole. Det er vældig risikabelt at krydse vejen fra Egestedvej til cykelstien, som ligger på den anden side af vejen.

Vi er blevet gjort opmærksom på Hillerød kommune ikke kan gøre noget, da vi ligger i landzone. Her skal politiet give tilladelse til vejbump, indsnævring eller lign. For et par år side var problematikken i TV2, efter en bil pga. høj fart kørte ind i en have. Efter dette uheld - endnu et uheld med en motorcykel der kolliderede med en varebil.

Skal der ske dødsfald, før der bliver lavet indsnævring eller vejbump?

Det er lidt mystisk, at Hillerød kommune intet foretager sig. Tager vi til Halsnæs kommune, er der flere vejstykker, der ikke ligger i byzone, hvor der er lavet indsnævring, så? Det kan ikke være rigtigt, at så farligt et vejstykke bare bliver ignoreret af kommunen samt politiet.

Forventer svar fra Hillerød kommune samt politiet omkring problematikken.

Svar fra Hillerød Kommune:

Overhalingsulykker med motorcykler og modkørende biler på landeveje ender ofte tragisk med fatale følger. Sådanne ulykker er desværre svære at forhindre og kan ske på alle landeveje. På Skævingevej er de skarpe sving varslet med 40 km/t skilte og der er en separat cykelsti til de bløde trafikanter. Forslaget om at udføre indsnævringer på landevejen vurderer vi ikke er en god ide. Selvom det kan reducere hastighederne er risikoen for påkørsler af indsnævringerne for stor.

Når omstændighederne for ulykken nærmere foreligger fra politiet vil vi vurdere mulige tiltag for at reducere risikoen for ulykker.

Ivan Christensen, sektionsleder Trafik, Vej og Park

arrow 30 frilandsgrise kommer på græs
18. juni 2020 kl. 14:04 Opdateret: kl. 13:50
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?