6. juni 2020
Birgit Brogaard vil savne loppemarkedet i Alsønderup, som er coronaaflyst i år. Arkivfoto: Martin Warming
Birgit Brogaard vil savne loppemarkedet i Alsønderup, som er coronaaflyst i år. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Loppemarked giver værdi og fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Loppemarked giver værdi og fællesskab
Hillerød Posten - 21. maj 2020 kl. 12:46
Af Birgit Brogaard, Bøgebakkevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nej, der er virkelig ikke loppemarked på Kulsviergården i Alsønderup på Kristi Himmelfartsdag! For beboerne i Tjæreby-Alsønderup sogn har markedet betydet meget - ligeledes for de mange, der kommer udensogns fra! For denne meget store gruppe mennesker har dette forår, hvor vi har skullet undgå Corona-smitten og selve sygdommen, betydet rigtigt meget.

Megen aktivitet er blevet flyttet ud i hjemmene med hjemmearbejde, hjemmeundervisning og hjemmepasning - for mange et stort arbejde.

Foråret 2020 vil kunne huskes i mange år, tror jeg. Mange har også fået lært meget inden for brugen af It for at have forbindelse til alle de andre.

I disse dage ville der sædvanligvis have været stor aktivitet i forbindelse med loppemarkedet på utallige fronter i sognet og udensogns. Allerede før nedlukningen af landet var der gang i indsamling og sortering. Der er mange grupper med godt fællesskab der.

Derefter ville der have været disse dage med opstilling af boder m.m., opstilling af alle loppevarerne og andre aktiviteter, aftaler inden for de enkelte grupper, der netop består af mange fra her og der, som netop mødes til loppemarkedet, som deltagere både med at sælge og såmænd også med at købe. Her kommer sandelig også samtaler om vejret just Kristi Himmelfartsdag! Det er vigtigt! For alle deltagere! Alle didse møder og små fællesskaber - det er skubbet til 2021!

Denne konsekvens må man godt reflektere over, selvom den er bitte lille i det store billede, selvfølgelig.

Alle de værdier tilknyttet netop loppemarkedet på Kulsviergården, som selvfølgelig utallige andre loppemarkeder, alle de værdier i alle disse små fællesskaber - alt det sender jeg en taknemmelig tanke, og det er jeg meget sikker på at rigtigt mange gør i disse dage.

Og så håber vi alle, at Coronaen er jaget bort med ikke mindst håndsprit og vasken hænder! Og rimelig afstand så smitten kan stoppe helt.

På gensyn i 2021 fra en mangeårig både sælger og køber – ikke mindst af bøger

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?