7. juni 2020
Byrådsmedlem Øzgen Yücel håber, at planerne om det aktive gadekær i Østbyen snakrt bliver ført ud i livet. Arkivfoto
Byrådsmedlem Øzgen Yücel håber, at planerne om det aktive gadekær i Østbyen snakrt bliver ført ud i livet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: "Lad os gøre det aktive gadekær til et levende projekt"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: "Lad os gøre det aktive gadekær til et levende projekt"
Hillerød Posten - 08. april 2020 kl. 17:00
Af Øzgen Yücel (V), byrådsmedlem, Smedievej 61, 3400 Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det aktive gadekær i Østbyen er et projekt, som har været længe undervejs. Det rummer så mange perspektiver af alt det, vi gerne vil se mere af: Samarbejde mellem idrætten, den lokale skole og aktive engagerede borgere.

Byrådet har tidligere afsat 200.000 kroner til udarbejdelse af projektforslag, men vi har desværre ikke kunnet prioritere midler til gennemførelse. Til de kommende budgetforhandlinger, ser jeg meget gerne at projektet 'Det Aktive Gadekær' i Hillerød Østby bliver prioriteret, så det endelig kan påbegyndes. Det bør være et projekt, som hele byrådet kan bakke op om.

Initiativtagerne er fodboldklubben KBK, Grønnevang Skole, arkitektfirmaet Mutopia samt forvaltningen i Hillerød Kommune, som i fællesskab har udarbejdet et forslag til projektet. Derudover er der afholdt to workshops i bydelen, som har involveret mange interessenter.

Ambitionen er god. Den handler om at skabe et aktivt miljø og samlingssted i Østbyen, hvor alle aldersgrupper kan mødes som både aktive, legende, lærende eller som tilskuere. Det bærende element i alle disse aktiviteter er den frivillige arbejdskraft, hvor mange allerede har meldt deres store interesse i sagen.

Jeg selv er opvokset og bor i Østbyen, ligesom jeg har børn i skolen og som er aktive i fodboldklubben. Men hele byrådet bør kunne se de klokkeklare fordele for vores Østby i projektet. Derfor støtter jeg naturligvis meget aktivt op om projektet, som jeg mener kan skabe et unikt samarbejde og sammenhold og netop her give de unge et ståsted og nogle sunde fællesskaber.

Det er mit håb, at den endelige gennemførelse af dette projekt vil få en positiv opbakning i Hillerød byråd ved de kommende budgetforhandlinger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?