26. juli 2021
Group of demonstrators on road, young people from different culture and race fight for climate change - Global warming and enviroment concept - Focus on banners
Group of demonstrators on road, young people from different culture and race fight for climate change - Global warming and enviroment concept - Focus on banners
Foto: DisobeyArt - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Klimaet op på dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Klimaet op på dagsordenen
Hillerød Posten - 24. juni 2020 kl. 14:40
Af 'Bedsteforældrenes Klimaaktion/ Hillerød' v. Peter Krygell,Leerbjerg Lod 19,3400 Hillerød

Vi har 10 år til at reducere vores CO2-udledning med 70 procent. Derfor er det godt, at Hillerød strammer op om sin klimaindsats, når byrådet 24. juni vedtager en plan for de kommende års klimaindsats.

arrow Læs også: Lokalt supermarked med i klimakampen

Planen rummer mange gode hensigter, og det er en god start. Også fint at Hillerød i lighed med mange andre kommuner får et klimasekretariat, der kan koordinere og formidle informationer og videndeling om gode klimainitiativer.

Fremtidens klima hører til højt på kommunens dagsorden, for det rækker ind i vores allesammens dagligdag. Derfor pointerer vi i Bedsteforældrenes Klimaaktion, hvor vigtigt det er at skabe synlighed om klimaindsatsen. Vi skal kunne spejle os i, hvad vi gør i fællesskab, dvs. kommunen, borgerne og virksomhederne. Vi skal dokumentere, hvordan det går med at reducere CO2-udledningen, vi skal se om biltrafikken gennem byen reduceres, om hvordan flere kommer op på cyklen, at der faktisk plantes flere nye træer og grønt langs nybyggeri, veje og parkeringsanlæg, og vi skal se hvordan affald, energi og varme bliver mere klimavenlig.

Det er derfor vi i Hillerød skal have et klimabarometer, som giver os et overblik, og som alle kan se via kommunens hjemmeside. Og barometeret fortjener også en fysisk synlighed med tavler/oversigter et centralt sted i Hillerød - gerne på Torvet.

arrow Stort set enigt byråd bag ny klimaplan
15. juli 2020 kl. 16:28 Opdateret: kl. 14:42
arrow Ny klimastrategi på plads i Hillerød Kommune
15. juli 2020 kl. 16:22 Opdateret: kl. 14:42
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?