6. august 2020
Det er nødvendigt at reducere biltrafikken centralt i Hillerød, skriver SF Hillerøds klimagruppe blandt andet om kommunens nye klimastrategi. Arkivfoto: Privat
Det er nødvendigt at reducere biltrafikken centralt i Hillerød, skriver SF Hillerøds klimagruppe blandt andet om kommunens nye klimastrategi. Arkivfoto: Privat
Foto: Kim Agersten
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Klima plus-kommune forpligtiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Klima plus-kommune forpligtiger
Hillerød Posten - 01. april 2020 kl. 13:22
Af Af Flemming Thornæs, formand SF Hillerød, på vegne af SF Hillerød Klimagruppe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: DEBAT: Hvad skal ind - sol og vind

SF Hillerød kan støtte kommunens udspil til en klimastrategi og handlingsplan. Teksten er dog ind imellem lidt for upræcis og kortsigtet.

Sigtet i den næste handlingsplan er blot på 3-4 år, men en række nødvendige tiltag, eksempelvis inden for fjernvarme og byudvikling, vil kræve både i planlægnings-, proces- og implementeringsfase en væsentlig længere tidshorisont og bør derfor også være med i handlingsplanen.

Kommunen vil udfase kul, olie og gas til fordel for flis og biomasse i fjernvarmeproduktionen. Men også flis og biomasse frigiver CO2 ved afbrænding, plus den, der medgår til transport til fjernvarmeværket.

EDet virker modsætningsfyldt at stille krav til skovrejsning for at optage CO2, når anden skov fældes for at blive brugt til flisafbrænding. Derfor skal vi fokusere 100 % på vedvarende energiformer.

SF Hillerød støtter tiltag til forbedring af cykelstinettet, både centralt i byen og imellem de enkelte byer i kommunen, men også i forhold til tilknytning til det overordnede supercykelstinet.

Men SF Hillerød ser også en nødvendighed i at reducere biltrafikken centralt. Derfor bør vi sikre etablering af tog- og busbetjente pendler p-pladser, bla. ved "Tromlepladsen" og den kommende Favrholm S-togsstation.

Busserne i Hillerød kommune bør generelt køre på el og være afstemt i størrelsen efter antallet af passagererne, således at man kører med mindre busser uden for pendlingsperioderne.

SF Hillerød ser gerne flere standardkrav i lokalplaner og byggetilladelser, som sikre bæredygtigt byggeri, både i forhold til materialevalg og byggeproces. I den eksisterende boligmasse bør kommunen sikre vidensdeling imellem lejer-, ejere- og grundejerforeninger for at sikre reduktion af varmetab, el- og vandforbrug.

Og endelig finder SF Hillerød det vigtigt at samtænke klimastrategien med bynaturstrategien for at sikre skovrejsning, udtagning af lavbundjorde og omlægning af store plæner til kulturgræs og engarealer.

arrow DEBAT: Bedsteforældre i en corona- og klimatid
22. marts 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:47
arrow DEBAT: Bedsteforældre med klimaforslag
21. marts 2020 kl. 17:32 Opdateret: kl. 19:29
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?