12. juli 2020
Endnu flere tilmelder sig haveaffaldsordningen, som ikke er forandret i år, skriver formanden for Hillerød Forsyning Klaus Markussen.
Endnu flere tilmelder sig haveaffaldsordningen, som ikke er forandret i år, skriver formanden for Hillerød Forsyning Klaus Markussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Haveaffaldsordning vil fortsat eksistere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Haveaffaldsordning vil fortsat eksistere
Hillerød Posten - 24. maj 2020 kl. 18:01
Af Klaus Markussen (V), viceborgmester og bestyrelsesformand for Hillerød Forsyning
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svar til Peter I. Madsens indlæg om haveaffald

arrow Læs også: DEBAT: Haveaffald - nytænkning igen

Der er ikke ændringer i haveaffaldsordningen i 2020 i forhold til tidligere år, hverken i det haveaffald man kan aflevere i ordningen, eller hvordan ordningen håndteres. I 2020 afhentes der haveaffald i de samme uger som i 2019 - både forår og efterår.

Påsken plejer at være højsæson for havearbejde, og mange haveejere ønsker at kunne aflevere deres haveaffald umiddelbart herefter. Derfor startede Hillerød Forsyning afhentning af haveaffald umiddelbart efter påske. I år startede afhentningen den 20. april og det tager otte uger at afhente haveaffald i hele kommunen. På Hillerød Forsynings hjemmeside fremgår både retningslinjer og perioder for afhentning for alle kommunens veje.

Jeg er desuden oplyst om, at i år har der i april været 45 procent flere tilmeldinger sammenlignet med samme periode sidste år, og mængderne af haveaffald har været 15 procent større per husstand end de andre år. Selv om der de sidste måneder kun har været 1/3 besøgende på genbrugsstationen i forhold til tidligere år, hvilket skyldes Corona-restriktionerne, er der blevet afleveret 40 procent mere haveaffald.

Hillerød byråd har tidligere taget stilling til, at der fortsat vil være en haveaffaldsordning her i vores kommune. Min oplevelse er, at der er tilslutning til vores haveaffaldsordning og noget tyder på, at tilslutningen er stigende. Det, synes jeg, er meget positivt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?