18. januar 2021
Hvorfor kunne genbrugspladsen ikke åbne for andre fraktioner end dem, der skulle Vestforbrændingen spørger Peter I. Madsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Hvorfor kunne genbrugspladsen ikke åbne for andre fraktioner end dem, der skulle Vestforbrændingen spørger Peter I. Madsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fejlinformation fra bestyrelsesformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fejlinformation fra bestyrelsesformand
Hillerød Posten - 02. april 2020 kl. 13:47
Af Af Peter I. Madsen, Fangekrogen 19, 3400 Hillerød
arrow Læs også: Borgere holder i kø i halvanden time for at komme på genbrugspladsen

Så er den atter gal med Klaus Markussens forståelse af, hvem hans nebengesjæft Hillerød Forsyning er til for.

Sidste år skulle vores haver nytænke og visne hen, så Hillerød Forsyning slap for at hente borgernes/kundernes haveaffald.

I januar så vi så, hvorledes man forsøger at skjule honorarer til bestyrelse og direktion samt laver en selskabskonstruktion med datterselskaber i stil med, hvad private gør, når man vil i skattely og undgå offentlighedens søgelys.

Nu fik vi så en forklaring om den lukkede genbrugsstation (læserbrevet er skrevet, inden genbrugspladsen åbnede igen, red.); nemlig at Vestforbrænding har lukket ned for modtagelse af affald. Det rejser spørgsmålet om, hvad Klaus Markussen ved om Hillerød Forsyning, som han hæver et 6-cifret bestyrelseshonorar for hvert år? Genbrugspladsen er inddelt i 14 afdelinger til forskellig typer affald. Og dette fordelt på over 30 containere. Jeg kan betro formand Klaus Markussen, at på nogle af containerne står der: Elektronikaffald, Glas, Bygge, Metal og Farligt affald. Fælles for dem, vil jeg tro, er, at hvis det ikke er strafbart, så er det et decideret miljøsvineri at sende dem til forbrænding på Vestforbrændingen?

Faktisk vil jeg tro, at vores affald i Hillerød ligner mængden i Silkeborg, hvor man holder åbent, nemlig at ca. 20 % af affaldet fra genbrugsstationen er egnet/nødvendigt til forbrænding og laves til fjernvarme. De resterende 80 % behandles på anden måde. I Hillerød er der faktisk kun to sølle containere, der er mærket med "småt brændbart"!

Må jeg, som borger og medejer af Hillerød Forsyning, foreslå, at Klaus Markussen enten sætter sig ind i Hillerød Forsynings virksomhed og stopper med at opfinde skæve søforklaringer på besynderlige tiltag. Eller i fald fejlinformeret af sin direktion, som ansvarlig formand, finder en ny og mere effektiv ditto. Der ligger troligt et stort latent potentiale for forbedringer her. Både i reducering af lønomkostninger og i forbedring af betjening af kunderne/ejerne. Det turde være at forvente, at en potentiel borgmesterkandidat sætter sig ind i fakta; udviser sund dømmekraft og ikke mindst informerer borgerne fyldestgørende og korrekt?

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?