24. januar 2021
Sådan forestiller bygherren sig, at det nye byggeri på hjørnet af Helsingørsgade og Københavnsvej skal se ud. Illustration
gallery icon

Se billedserie

Sådan forestiller bygherren sig, at det nye byggeri på hjørnet af Helsingørsgade og Københavnsvej skal se ud. Illustration
Foto: Anna T. Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bevar lidt af byens identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bevar lidt af byens identitet
Hillerød Posten - 10. juni 2020 kl. 13:45
Af Michael Liesk,Humlehaven 16,3400 Hillerød

Planerne om byggeri på Tikanten vil kunne pynte på et område, der ikke er noget særligt kønt syn, men derfra og så til at bygge højt, massivt og uden en arkitektur, der er tilpasset bymiljøet og områdets karakter, er straks noget helt andet.

arrow Læs også: DEBAT: "Forvaltningen lytter ikke til borgerne"

Den eksisterende kommuneplan fra 1989 har som udgangspunkt max. 2.5 etager, og nu vil man dispensere således, at der kan bygges med fire etager, fladt tag og en massiv facade uden detaljer. En bygning der på ingen måder matcher et område præget af huse med tegltag. Eneste nyere byggeri i området er Borgerstiftelsen med en pudset facade og Humlehaven, der er opført i røde mursten, tegltag og variation i facaden.

Mange af Helsingørsgades huse er gamle smukke villaer opført i varme røde mursten. Forslaget til byggeriet Tikanten har på ingen måde karakter af byhuse eller rækkehus, men fremstår mørk, alene med en fantasiløs og kedelig facade... Her er ikke tænkt udsendende, men på en billig entreprenørløsning.

Højde og drøjde er ikke noget problem, bebyggelsesprocenten hæves betragtelig, og der skal atter rives et af byens ældre bevaringsværdige huse ned. Er der da ingen forståelse for, at også disse huse har en kulturel værdi? De er og har været en del af vores bys historie og identitet.

Jeg håber inderligt, at det nye arkitekturråd bevæger sig ud og ser på helheden i området og får tilpasset højde, drøjde og en arkitektur, der passer til området.

arrow DEBAT: Bonavas forslag til byggeri på Tikanten bør revideres
07. juli 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 16:30
arrow DEBAT: Byggeri på Tikanten
22. juni 2020 kl. 18:21 Opdateret: kl. 17:10
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?