22. januar 2021
Cross Nord i Hillerød holder deres træning ved lige på Facebook. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Cross Nord i Hillerød holder deres træning ved lige på Facebook. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cross Nord byder på virtuel træning for alle interesserede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cross Nord byder på virtuel træning for alle interesserede

Cross Nord i Hillerød holder fællesskabet og motionsglæden ved lige med virtuelle træninger på Facebook

Hillerød Posten - 07. april 2020 kl. 14:03

I øjeblikket er alle foreninger lukket ned for at mindske smitten med coronavirus. Det betyder dog ikke, at foreningsfællesskabet og glæden ved motion behøver at gå i dvale. For når det fysiske samvær ikke længere er en mulighed, må man tænke alternativt og i muligheder for virtuelt samvær.

En af de foreninger, der gør en aktiv indsats for at bevare fællesskabet og glæden ved idræt, er crossfit-foreningen Cross Nord i Hillerød. Foreningens Facebook-gruppe danner rammen om et virtuelt træningsfællesskab, både for de crossfit-glade medlemmer af foreningen og for ikke-medlemmer, der bare er glade for at træne.

Foreningen laver forskellige aktiviteter og udfordringer til dem, der træner med. Nogle gange lægger de en træningsvideo ud, som deltagerne kan følge. Andre gange giver de deltagerne små udfordringer, som for eksempel at gennemføre en træning på tid.

Inddrage flest muligt

For Cross Nord er det vigtigt at kunne køre foreningen og træningerne videre online og inddrage flest muligt. Ifølge formand Frederik Boll ligger det i foreningens DNA, at sundhed er vigtigt, skriver DGI i en pressemeddelelse. Foreningens facebookside og -gruppe er i forvejen åben for alle. Derfor virkede det naturligt for Cross Nord at opretholde det åbne forum, hvor alle kan træne med.

"Vi mener, at det netop er opgaven for en folkeoplysende forening som vores idrætsforening at være åben for andre og invitere andre til at se styrkerne i foreningsfællesskabet", siger udtaler Frederik Boll.

Ifølge formanden er medlemmerne meget positive over for initiativet. I kommentarfelterne til træningsvideoerne får de positiv feedback.

Facebook-træningerne er hurtigt blevet populære og særligt børnetræningerne er en stor succes. Frederik Boll estimerer, at cirka 35-40 børn er med, når der er livetræning for børn.

Selvom Cross Nord er glade for at kunne holde crossfitterne i Hillerød aktive under nedlukningen med deres Facebook-træninger, så glæder de sig alligevel til at kunne lukke op for centeret igen og se medlemmerne til en god, gammeldags, fysisk træning, skriver de i pressemeddelelsen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?