19. september 2020
Alle elever, der går i udskolingen på Grønnevang Skole, bliver nu sendt hjem på grund af et større corona-udbrud blandt lærere og elever.
Alle elever, der går i udskolingen på Grønnevang Skole, bliver nu sendt hjem på grund af et større corona-udbrud blandt lærere og elever.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-udbrud på skole: 350 elever sendes hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-udbrud på skole: 350 elever sendes hjem
Hillerød Posten - 15. september 2020 kl. 09:55
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-virussen har desværre fået et alt for godt godt tag i Hillerød.

Samtlige elever på Grønnevang Skole, afdeling Østervang, der er skolens udskolingsafdeling, blev i dag sendt hjem. Skolen er nemlig blevet ramt af et decideret coronaudbrud blandt lærere og elever.

Mindst seks elever og to lærere på skolen er eller har været smittet med corona-virus.

I går blev tre elever fra den samme 8. klasse testet positive for corona, og i i dag blev endnu en elev og lærer testet positive.

Og nu har kommunen og skolen altså i fællesskab besluttet at sende samtlige 350 elever fra 6. til 9. klasserne og 45 medarbejdere hjem.

"Eleverne vil få nærmere besked om, hvornår afdelingen lukker op igen. Imens eleverne er hjemsendt, modtager de fjernundervisning," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Nye corona-restriktioner: Plejehjemsbesøg skal nu foregå udendørs eller i drivhuse
De fem corona-råd fra sundheds-myndighederne:
  • Vask ofte hænder eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand – og bed andre tage hensyn

Derudover skal man blive hjemme fra arbejde og fritidsaktiviteter, hvis man føler sig sløj, er syg eller har nogen som helst symptomer på Covid-19 og bruge mundbind i den offentlige transport.
Plejehjem ramt

Men det er ikke kun Grønnevang Skole, afdeling Østervang, der er ramt af corona. Også en medarbejder på plejehjemmet Skovhuset blev i lørdags testet positiv.

Medarbejderen arbejder på 3. sal i Skovhuset.

"De fleste beboere og medarbejdere fra etagen er blevet testet, resten bliver det søndag (søndag den 13. september, red.). Afdelingen isolerer sig nu fra det øvrige plejehjem, ligesom der er blevet lukket for besøg på afdelingen," skrev Hillerød Kommune i en pressemeddelelse i weekenden.

Udskoling sendt hjem

På den lille privatskole KonTiki på Frydenborgvej er hele udskolingen, der omfatter en 7., 8. og 9. klasse, også blevet sendt hjem, efter at en elev fredag formiddag blev testet positiv for corona.

Grunden til, at alle tre klasser i udskolingen er blevet sendt hjem, er, at de lærere, der har undervist i den klasse, hvor den smittede elev går, heller ikke må komme på skolen, før de er blevet frikendt for corona - og altså derfor heller ikke kan undervise i de to øvrige klasser, oplyser Ane Fabricius, der er skoleleder på KonTiki.

I sidste uge blev også en elev, der går i 7. klasse på Frederiksborg Byskole, testet positiv for coronavirus.

Artiklen fortsætter under kortet...

En lumsk sygdom

Hillerød Kommune havde efter mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut haft 28 nye smittetilfælde med Covid19 de sidste syv dage.

Dermed er Hillerød Kommune den allermest ’mørkerøde’ kommune i Nordsjælland og har en incidens på 55 – det vil sige, der har været 55 smittede per 100.000 borgere den seneste uge.

En kommune kommer i den røde kategori, når tallet for incidens er højere end 20. Det var i onsdags i sidste uge, at kommunen overskred den grænse, da der, på det tidspunkt, var kommet 12 nye smittede i kommunen.

”Det er nu, vi skal huske os selv og hinanden en ekstra gang på at vaske hænder, spritte af og holde afstand. 12 nye smittede lyder måske ikke af så meget, men det er steget fra tre til tolv på to dage, og Covid-19 er en lumsk sygdom, hvor vi jo ved, at det pludselig kan gå rigtig stærkt. Det skal vi undgå, og heldigvis har vi ved tidligere udbrud på plejehjem, skoler og daginstitutioner her i kommunen vist, at vi er hurtige til at inddæmme smitten og i det hele taget følge myndighedernes ansvisninger i tilfælde at smitte,” sagde borgmester Kirsten Jensen i en pressemeddelelse i sidste uge.

Kommunen vil nu indskærpe over for samarbejdspartnere, foreninger uddannelsessteder og mange andre over en bred kam at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefalinger.

arrow Tilskuer testet positiv for corona
16. september 2020 kl. 08:57 Opdateret: kl. 09:10
arrow Nye corona-tilfælde på skoler og plejehjem
14. september 2020 kl. 08:56 Opdateret: kl. 11:37
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?