16. juli 2020
Det amerikanske medie CNN har kåret Frederiksborg Slot som et af Danmarks flotteste.
Det amerikanske medie CNN har kåret Frederiksborg Slot som et af Danmarks flotteste.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: CNN kårer Frederiksborg Slot som et af Danmarks flotteste slotte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CNN kårer Frederiksborg Slot som et af Danmarks flotteste slotte

CNN kalder blandt andet slottet i Hillerød for et "postkort-smukt slot"

Hillerød Posten - 14. januar 2020 kl. 05:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi andre var jo godt klar over det i forvejen.

Men nu har det store amerikanske nyhedsmedie CNN også kåret Frederiksborg Slot i Hillerød til at være et af de flotteste slotte i Danmark.

Det er CNN's rejseredaktion, der har været en tur forbi Danmark for at kigge på den imponerende samling af slotte, og redaktionen har altså også været på besøg på det gamle renæssanceslot i Hillerød, som mediet beskriver som et "postkort-smukt slot med sine pragtfulde haver fra baroktiden".

"Hvad kan være mere malerisk end et stort renæssancepalads på vandet omgivet af dejlige barokke haver? Frederiksborg Slot var den første danske borg, der blev bygget inde i landet, og det har altid været bestemt til rekreative formål snarere end forsvarsformål, hvilket forklarer det eventyrlige udseende," skriver CNN blandt andet om vores slot.

arrow Læs også: Dronningen besøger Hillerød igen
Kenn Thomsen

Museumsdirektør Mette Skougaard glæder sig selvfølgelig over den positive omtale. 


Glade og stolte

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot glæder direktør Mette Skougaard sig selvfølgelig over den positive omtale.

”Vi er rigtig glade og stolte af den anerkendelse, det er at blive anbefalet af et stort og indflydelsesrigt medie som CNN. Omtale som denne, slottets historie i sig selv samt eksempelvis vores udstillinger på udenlandske museer er noget af det, der med til gøre Frederiksborg Slot kendt over hele verden og sikre den udenlandske bevågenhed. Som attraktion tiltrækker vi hundredtusindvis af udenlandske gæster til museet, og de har stor betydning for opretholdelse af museets mange aktiviteter," skriver hun i en mail til Hillerød Posten.

Det er ikke første gang, at slottet i Hillerød får rosende ord med på vejen af et stort internationalt medie, men ifølge Mette Skougaard er det ikke er muligt at måle specifikt, hvor mange gæster der besøger museet på grund af en omtale på CNN, men omtalen er, sammen med de internationale udstillinger, som museet afholder og bidrager til, vigtig for museet.

I øjeblikket indgår et af Frederiksborgs kendte kunstværker, Michael Ancher’s ’Kunstdommere’, i udstillingen ’Portraits of the World: Denmark På National Portrait Gallery i Washington, og i efteråret havde museet to udstillinger på Prince Gong’s Palace Museum i Beijing. I øjeblikket har Det Nationalhistorieske Museum også en udstilling om Dannebrog i Estland i samarbejde med Tallin Bymuseum.

Der er ni slotte på CNN's liste over Danmarks flotteste slotte - også Kronborg og Fredensborg Slot er med på listen.

arrow Hotelbyggeri på Markedspladsen begynder den 1. maj
16. januar 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 13:16
arrow Huspriserne i Hillerød buldrer frem
13. januar 2020 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:34
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?