18. januar 2021
Kommunen er nu i gang med at se på, hvordan der skal skaffes lokaler nok til fremtidens skoleelever. Arkivfoto
Kommunen er nu i gang med at se på, hvordan der skal skaffes lokaler nok til fremtidens skoleelever. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeboom: Hillerøds folkeskoler kommer til at mangle lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeboom: Hillerøds folkeskoler kommer til at mangle lokaler

Flere folkeskoler kommer til at mangle lokaler i fremtiden, forudsiger ny prognose. Især på Sophienborgskolen stiger behovet meget over tid

Hillerød Posten - 20. maj 2020 kl. 06:09
Af Mette Dolmer Thygesen

Når det ringer ind til første skoledag i 2022, så kan der blive mangel på lokaler til de mange skoleelever på Sophienborgskolen. Senere, i 2024, bliver der mangler på klasselokaler i Ålholm-distriktet, mens Brødeskov-distriktet ser ud til at mangle plads fra august 2028.

arrow Læs også: Nye p-automater: Nu bliver det sværere at indtaste forkert registreringsnummer

Det viser den elevtalsprognose, som har forvaltningen i Hillerød Kommune har fået udarbejdet for at se nærmere på kapacitet i skoledistrikterne i fremtiden.

Presset på skolerne er ikke så akut, som den seneste prognose viste, fortæller formanden for Børn, Familie og Ungeudvalget, Peter Frederiksen (Venstre).

"Det umiddelbare pres er skudt en smule i forhold til den sidste prognose, så det er ikke så akut, vi skal handle, men det betyder ikke, at vi ikke skal skabe nogle løsninger. Det er især på Sophienborgskolen, at presset ser ud til at nærme sig, fordi skolen - med den befolkningsprognose vi har - bliver tresporet i børnehaveklassen fra 2021".

Ifølge den nye prognose er der nemlig en forventning om fem procent færre klasser i forhold til prognosen fra sidste år.

Dialogmøder udskudt

Kommunen er i fuld gang med at se på, hvordan lokaleudfordringerne kan løses.

"Men vores dialogmøder med forældre og skolebestyrelser er desværre blevet aflyst på grund af coronakrisen. Så vi fortsætter til efteråret, for vi vil gerne høre nogle synspunkter om forskellige løsningsmodeller," siger han.

Det fremtidige pres på Brødeskov-distriktet skyldes, at boligerne, som skal skyde op i den nye bydel Favrholm syd for Hillerød, kommer til at høre til distriktet - altså Hanebjerg Skole, som har afdelingerne Brødeskov, Gørløse og Uvelse. Ifølge prognosen vil der i 2028 mangle ét klasselokale i distriktet, og året efter vil det stige til to klasselokaler. Dertil kommer, at boligerne i det stadionkvarter, som er under udarbejdelse, ikke indgår i prognosen.

Børn i Favrholm kommer ikke til at blive tilknyttet Frederiksborg Byskole, hvor der allerede er så stor lokalemangel, at byskolen fra august 2021 udelukkende optager elever fra eget skoledistrikt i børnehaveklasserne, dog med nogle særlige muligheder for søskende til børn på skolen til og med skoleåret 2024/25.

I Ålholm-distriktet viser prognosen, at der kan komme mangel på ét klasselokale fra august 2024, mens Sophienborgdistriktet starter med at mangle ét klasselokale fra 2022 - og så fortsætter manglen på lokaler med at stige frem til skoleåret 2030/2031, hvor der ifølge prognosen vil mangle hele syv klasselokaler.

"Behovet stiger meget over tid, så vi skal se på, hvordan vi kan håndtere det. Den mest umiddelbare løsning er bygge en til en tilbygning eller en udvidelse af skolen i en eller anden form. Det er emne, vi må tage op i de budgetforhandlinger, vi er ved at gøre klar til," siger Peter Frederiksen, som understreger, at han glæder sig til at inddrage skoler og forældre i beslutningerne.

Overskud af lokaler

Flere skoler har ifølge prognosen et stort overskud af lokaler, blandt andre Grønnevang Skole, Kornmarksskolen i Skævinge og Hillerød Vest Skolens afdeling i Alsønderup. I Alsønderup vil der nu gå en proces i gang, hvor det skal undersøges, om kommunen kan samle eleverne fra dagbehandlingsskolerne Ullerød Skole og Store Dyrehave Skole i skolelokaler i Alsønderup, og derefter bygge Ullerød Skole og Store Dyrehave Skole om til dagtilbud.

Der er også en mulighed for at bruge nogle af lokalerne på Grønnevang Skole til dagtilbud i fremtiden.

arrow Nabokommuner vil have Hillerød med på at bygge supercykelstier
22. maj 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:59
arrow Se billederne: Første spadestik til 30 nye plejeboliger
19. maj 2020 kl. 10:10 Opdateret: kl. 09:50
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?