28. november 2020
215 borgere i Region Hovedstaden vil blive kontaktet af regionen. En sygeplejerske har nemlig snaget i deres patientjournal. Modelfoto
215 borgere i Region Hovedstaden vil blive kontaktet af regionen. En sygeplejerske har nemlig snaget i deres patientjournal. Modelfoto
Foto: NATHAPHAT/coolhand1180 - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bortvist og fyret: Sygeplejerske snagede i patientjournaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bortvist og fyret: Sygeplejerske snagede i patientjournaler

En sygeplejerske i Region Hovedstaden er blevet fyret, efter at hun har snaget i over 300 patientjournaler

Hillerød Posten - 24. juli 2020 kl. 10:30
Af Martin Warming

215 borgere i Region Hovedstaden vil de næste dage få en besked i deres eBoks om, at en sygeplejerske uberettiget har været inde og kigge i deres elektroniske patientjournal.

arrow Læs også: Her vil borgmestre placere epidemi-hovedkvarter

Sygeplejersken, der var ansat på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, er nu blevet bortvist og fyret, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Sygeplejersken har i en periode fra maj 2017 til januar 2020 foretaget 336 uberettigede opslag i 215 forskellige borgeres patientjournal.

"Alle de uberettigede opslag er indmeldt til Datatilsynet og politiet. Der er ikke noget i Region Hovedstadens undersøgelse, der tyder på, at oplysninger er blevet misbrugt, men det vil være politiets opgave at følge op på det," skriver regionen i pressemeddelelsen.

Opslagene i patientjournalerne er fortrinsvist sket forud for indførelsen af den automatiske logopfølgning i Region Hovedstaden, som blev igangsat i efteråret 2019. Den nye automatiske logopfølgning gennemgår den fulde log, modsat den tidligere manuelle kontrol, der var stikprøvebaseret.

Ifølge flere medier viser et notat fra Region Hovedstadens it-afdeling, at der er tale om opslag på kendte personer og fremtrædende politikere samt på sygeplejerskens kolleger, bekendtskaber og børn.

"På baggrund af den konkrete sag vil administrationen gennemgå de eksisterende procedurer så de bedst muligt kan sikre, at der ikke sker systematisk misbrug af adgange til patientoplysninger," står der videre i pressemeddelelsen fra Region Hovedstaden.

arrow Træder ud af turismesamarbejde: - En trist beslutning
18. juni 2020 kl. 06:17 Opdateret: kl. 13:53
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?