27. september 2020
FIF-løber Axel Vang Christensen forbedrede den danske rekord for Drenge 15 år på fem kilometer med 42 sekunder.
FIF-løber Axel Vang Christensen forbedrede den danske rekord for Drenge 15 år på fem kilometer med 42 sekunder.
Foto: Michael Hyllested
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Axel Vang sætter rekord nummer 25

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Axel Vang sætter rekord nummer 25

Axel Vang sætter rekord nummer 25

Hillerød Posten - 03. januar 2020 kl. 05:43

Änglemark Nytårsløb i Fælledparken satte traditionen tro rammen for et af årets største motionsløb nytårsaften, og knap 7.000 løbere var tilmeldt løbet.

FIF Hillerøds Axel Vang Christensen har mange gode oplevelser fra Nytårsløbet, og for et par år siden sejrede han i børneløbet i flere år i træk.

Denne dag var han til start i seniorløbet på 5 kilometer, selvom forberedelserne og omstændighederne mildest talt ikke havde været de bedste. Han har været småsløj, har døjet med mindre skader og fik desværre oven i købet en brækket arm til skoleidræt i december. Men løbe ville han. Han var opsat på at slutte et fantastisk år godt af nytårsaftensmorgen.

arrow Læs også: Axel Vang slog ny rekord

Iskold kuling ad Øster Alle ventede løberne, og Axel Vang Christensen fik en glimrende start. Men efter fire kilometer blev det hårdt.

"Benene var stive, og det var som at løbe med en håndvægt i venstre hånd," fortalte Axel Vang Christensen til løbsledelsen bagefter.

Men alligevel formåede Axel Vang Christensen ikke alene at løbe en bronzemedalje hjem i tiden 15 minutter og 9 sekunder - han forbedrede også den danske rekord for Drenge 15 år med hele 42 sekunder. Dette var hans danske rekord nummer 25, og han sikrede dermed den bedste afslutning på et mindeværdigt år.

Alene i 2019 har Axel nu sat 13 danske rekorder og en uofficiel verdensrekord. Han har vundet tre guldmedaljer til DM og vundet to guldmedaljer i den internationale turnering Världsungdomsspelen i Göteborg.

Nye mål i 2020

Nu ser Axel Vang Christensen fremad mod nye mål i 2020, hvor planerne står på flere verdensrekordsforsøg på FIF-hjemmebanen på Hillerød stadion, første gang den 19. april.

Desuden er højdepunktet for sæsonen U18 EM i Rieti i Italien, hvor Axel Vang Christensen vil dyste mod Europas bedste på 2.000 meter forhindring. Han vil være en af de alleryngste til EM.

Axel Vang Christensen har desuden fået noget til fælles med OL-guldvinder Pernille Blume og tidligere verdensetter Caroline Wozniacki. Han er netop blevet blevet indlemmet i "Adidas familien" og får støtte og opbakning til at nå fremtidens mål, ligesom de bedste atleter og sportsudøvere herhjemme. Mdt

arrow Axel Vang slog 40 år gammel rekord
16. juni 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:50
arrow Erhvervsadvokat Thomas Vang fylder rundt
06. juni 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:30
Har debatten om sexisme taget overhånd?