7. april 2020
Ars Nova Copenhagen giver koncert i Slotskirken på lørdag. Pressefoto
Ars Nova Copenhagen giver koncert i Slotskirken på lørdag. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ars Nova Copenhagen spiller i Slotskirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ars Nova Copenhagen spiller i Slotskirken
Hillerød Posten - 27. februar 2020 kl. 16:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nok er vi på den anden side af Valentins Dag - men aldrig for langt væk til en koncert om kærlighed.

arrow Læs også: Kommunen åbner internt vikarbureau

Ars Nova Copenhagen gæster på lørdag den 29. februar Frederiksborg Slotskirke.

I programmet med den inciterende overskrift 'Sacred and Profane Love Machine præsenteres publikum for kærlighedens lidenskabelige toner i åndelig og kødelig forstand.

"Inspirationen til programmet findes i Rom. I Galleria Borghese kan vi se et af Titians mest berømte og gådefulde malerier, Amor Sacro e Amor Profano. Det viser to damer, den ene påklædt, den anden nøgen, måske endda versioner af den samme kvinde, siddende på en vandfyldt sarkofag, mens en lille amorfigur mellem dem rører i vandet. I baggrunden på den ene side er en kirke, i den anden en borg.

Ars Nova har hermed sat sig for at udforske, hvordan dette fængslende maleri kunne komme til udtryk i toner. Dette er resulteret i et underfuldt, lidenskabeligt og gådefuldt program, hvor den menneskelige stemme besynger det guddommelige - både i det fysiske og det overjordiske. Med anslaget i form af Claude Debussy's store åbnende klang i - "Dieu! Qui'il la fait bon regarder" ("Gud får hende til at se godt ud") er scenen sat. Fra den middelalderlige cantiga om, hvordan den hellige Maria beskyttede en gravid abbedisse til David Langs korte stykker om kærlighed og fald. Centralt i programmet står Benjamin Brittens Sacred and Profane - komponeret i 1974: En sangcyklus til middelalderlige tekster, også om forskellige former for kærlighed, både hellig og vanhellig, men også om lidelse og dødelighed," skriver Slotskirken om koncerten.

"Det er stor og gribende vokalmusik fra struberne hos det brilliante og internationalt berømte vokalensemble Ars Nova dirigeret af Paul Hillier," lyder det endvidere.

Koncerten starter klokken 15, og billetter til 100 kroner kan købes på Billetto eller ved indgangen.

mw

arrow Elever gør en forskel for klimaet
27. februar 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 17:40
arrow Nøddeknækkerne får besøg af Nøkkens Galocher
26. februar 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 17:41