24. oktober 2021
Knud Verner Kræmmer har holdt ved som kunde hos Bruno Bech Jensen i 50 år. Foto: Anne Lønstrup
gallery icon

Se billedserie

Knud Verner Kræmmer har holdt ved som kunde hos Bruno Bech Jensen i 50 år. Foto: Anne Lønstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 års jubilæum: Bruno klipper, til han taber saksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 års jubilæum: Bruno klipper, til han taber saksen

Frisør Centrum ligger i Helsingørsgade, som, dengang Bruno Bech Jensen kom til Hillerød i 1982, var den eneste gågade i Hillerød

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:03
Hillerød Posten - 13. november 2018 kl. 10:00
Af Anne Lønstrup

frisørjubilæum I stolen i Frisør Centrum i Helsingørsgade sidder Bruno Bech Jensens gamle kunde, Knud Verner Kræmmer, der trofast har fået klippet sine lokker af Bruno i de sidste 50 år.

Knud viser sit gamle visitkort med et foto af sig selv med bølgende manke og fastslår: "Her kan du se, hvad han har fået ødelagt."

Den direkte og humoristiske tone er veletableret to gennem det halve århundrede, som er gået, siden Knud kom ind i Brunos daværende salon i Tikøb og fik sit første klip.

Bruno Bech Jensen begyndte som selvstændig frisør, netop som mænd og drenge ville have lange Beatles-lokker. Det kunne han godt finde ud af. Han holdt sig opdateret med efteruddannelse på Frisørskolen og vandt både et Sjællands- og et Danmarksmesterskab. Snart fik han kunder fra hele Nordsjælland. De kørte gerne langt for at få et moderne look i en tid, hvor de gammeldags barbersaloner foreslog langhårede mænd at gå til damefrisør.

Mange af hans gamle kunder kommer stadig i salonen, og de får en særlig pris i anledningen af Bruno Bech Jensens 50 års jubilæum 15. november. I denne uge har han således lovet at klippe over 20 gamle kunder for samme pris, som de gav dengang i 1968, nemlig ti kroner.

To af hans kunder har endda hængt ved, siden dengang Bruno stod i lære hjemme i Jylland. De skal selvfølgelig også have en klipning til samme pris som dengang - nemlig to en halv krone!

I dag er det Brunos Bech Jensen søn, Thomas, der har overtaget Frisør Centrum. Hans far klipper stadig to dage om ugen, for han elsker sit fag, og han kan ikke undvære kundekontakten.

Og hvornår går Bruno så på pension, vil nogen måske spørge.

"Det behøver I ikke interessere jer for, før det står i Hillerød Posten," svarer han altid og tilføjer: "Ja, for så har I lige læst en dødsannonce."

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?