7. juni 2020
Emil Vestergaard Klausen fra Uvelse har fået et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix 2020. Foto: Agnete Schlichtkrull
Emil Vestergaard Klausen fra Uvelse har fået et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix 2020. Foto: Agnete Schlichtkrull
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årige Emil fra Uvelse skal - alligevel - være med i melodi grand prixet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Emil fra Uvelse skal - alligevel - være med i melodi grand prixet

Emil Vestergaard Klausen fra Uvelse har fået et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix 2020

Hillerød Posten - 05. februar 2020 kl. 05:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

19-årige Emil Vestergaard Klausen fra Uvelse skal alligevel være med i finalen i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

arrow Læs også: Melodi grand prix-deltageren der vil have dig til at græde

I første omgang blev Emils sang 'Ville ønske jeg havde kendt dig' ellers ikke stemt videre af P4's lyttere, men en fagjury gav forleden Emil et wildcard, hvilket betyder, at han alligevel bliver en af de ti finalister, der skal dyste ved finalen i Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena lørdag den 7. marts.

Og det glæder selvfølgelig den unge sanger, der har været fan af den populære sangkonkurrence lige så længe, han kan huske tilbage.

"Jeg har været draget af grand prix, siden jeg var helt lille og sad nede i stuen med min dyne og en skål popcorn," fortæller Emil, der stadig bor hjemme hos sine forældre i Uvelse.

Først på engelsk

Det er ikke første gang, Emil Vestergaard Klausen prøver kræfter med melodi grand prixet. I 2013 forsøgte han at komme med i børne-MGP, men hans sang blev desværre ikke udvalgt. Til gengæld fik han kontakt med coachen Esben Svane, som har været med til at skrive 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.

"Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om - især når vi har besøgt deres sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt at deltage med en meget personlig sang, og jeg er stolt af, at den er på dansk," siger Emil.

"Vi skrev faktisk sangen på engelsk og sendte den ind til DR, der efterfølgende ringede og foreslog, at vi skulle prøve at lave en dansk version. Det er jeg glad for, at vi gjorde. Jeg synes faktisk, at den er bedre på dansk, da det jo er mit modersmål, men fordelen er, at vi allerede har en engelsk version, som jeg kan bruge i det internationale melodi grand prix, hvis jeg skulle være så heldig at vinde det danske," siger Emil Vestergaard Klausen, der ikke har sine musikalske talenter fra fremmede.

"Min far har altid spillet meget guitar, og han har spillet og sunget med mig og min bror, fra vi var helt små," fortæller Emil, der også selv spiller guitar og klaver.

Læse teologi

De sidste par år har Emil set melodi grand prixet med sin klassekammerater fra HF-klassen, men i år må de altså se det uden selskab af ham hjemme i stuen. Til gengæld kan de altså se ham på tv-skærmen.

"De synes, det er megafedt, at jeg er kommet med i melodi grand prixet. Der er da også et par stykker, der har skrevet til mig, at de er stolte af mig," fortæller Emil.

Emil holder i øjeblikket en lang ferie. Han færdiggjorde i december en overbygning til sin HF-uddannelse, og hans plan er at starte på teologi-studiet til sommer. Om hans planer ændrer sig, hvis han får succes ved melodi grand prixet, kan han ikke svare på endnu.

"Så langt har jeg ikke tænkt. Jeg ser, hvad det fører med sig. Indtil videre er det bare lidt hobby-agtigt, men det ville da være vildt fedt at kunne leve at lave musik. Men det er meget svært, det ved jeg," siger han til Hillerød Posten.

Rasmus Bjerg og Hella Joof er i øvrigt værter ved årets melodi grand prix.

Emils sang 'Ville ønske jeg havde kendt dig' og de andre ni finale-sange kan allerede nu høres på diverse streamingtjenester.

arrow 19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet
21. januar 2020 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?