8. juli 2020
19-årige Emil fra Uvelse har selv været med til at skrive sangen 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.
19-årige Emil fra Uvelse har selv været med til at skrive sangen 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.
Foto: Agnete Schlichtkrull
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet

Emil fra Uvelse har mulighed for at blive stemt videre til Dansk Melodi Grand Prix 2019

Hillerød Posten - 21. januar 2020 kl. 14:18
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Melodi Grand Prix plejer at være en begivenhed, der samler danskerne - og i år er der mulighed for, at vi får en lokal sanger med i den populære sangkonkurrence.

19-årige Emil Vestergaard Klausen kæmper nemlig sammen med otte andre artister om tre pladser i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix 2020, der bliver afholdt i Royal Arena lørdag den 7. marts.

De i alt ni artister blevet udvalgt i DR’s P4-distrikter af en musikfaglig jury. Herefter er landet blevet delt op i tre landsdele – nord, syd og øst – med tre sange i hver, og alt efter hvor man bor, vil man kunne stemme på én ud af de tre sange i sin landsdel.

Du kan høre Emils sang her (link til YouTube)

De tre sange, der får flest stemmer i hver landsdel, går direkte til finaleshowet, og når afstemningen er overstået, vil distriktsjuryen uddele et finale-Wild Card til to af de sange, der ikke blev stemt videre.

19-årige Emil fra Uvelse stiller op med sangen 'Ville ønske jeg havde kendt dig", der er skrevet af blandt andre ham selv, Esben Svane og Tim Schou, der vandt melodi grand prixet i 2011 med bandet A Friend In London.

arrow Læs også: Melodi grand prix-deltageren der vil have dig til at græde
På dansk

Emil Vestergaard Klausen begyndte at spille musik på grund af sin far, og han har skrevet sange lige så længe, han kan huske. Han tog musiklinjen på efterskolen, spillede musik i gymnasiet, har været på flere sangskrivercamps og meldte sig i 2013 til børnenes MGP, hvor han blev tildelt coachen Esben Svane, som han nu har lavet sangen til DMGP 2020 sammen med.

"Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om – især når vi har besøgt deres sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt at deltage med en meget personlig sang, og jeg er stolt af, at den er på dansk," siger den 19-årige Uvelse-borger i en pressemeddelelse fra DR.

Det er desværre ikke muligt at stemme på Emil Vestergaard Klausen i vores område, da hans sang er opstillet i distrikt nord. Det er muligt at stemme på de ni artister frem til fredag, og vinderne offentliggøres fredag klokken 12.

Du kan høre Emils sang her (link til YouTube)

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?