19. oktober 2018
Borgerne vil droppe den siddende borgmester.
gallery icon

Se billedserie

Borgerne vil droppe den siddende borgmester.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgere dumper borgmester og peger på to mulige afløsere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgere dumper borgmester og peger på to mulige afløsere
Hillerød KV17 - 31. oktober 2017 kl. 03:56
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke stor opbakning blandt vælgerne i Hillerød til, at den siddende borgmester, Dorte Meldgaard (K), skal fortsætte på posten. I en meningsmåling lavet af Jysk Analyse for Frederiksborg Amts Avis foretrækker kun fire procent af vælgerne Dorte Meldgaard som borgmester. I stedet foretrækkes kandidaterne fra S og V. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Klaus Markussen er ydmyg

- Det er en helt utrolig ringe tilslutning. Og det må være meget skuffende set fra borgmesterens parti og synspunkt. Der ligger i borgmesterposten en helt naturlig og gratis synlighed: Man kommer meget i avisen og får meget opmærksomhed. Det er meget overraskende, at man kan ligge så langt nede som siddende borgmester, siger forskningschef hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch.

Han påpeger dog, at den kommunale valgkamp ikke rigtig er kommet i gang, og at målingen, der er foretaget 20.-25. oktober, er fra før valgplakaterne denne weekend kom op og skød valget i gang. Valgresultatet kan blive anderledes.

Blandt de vælgere, der i meningsmålingen fortæller, at de stemmer på Konservative, foretrækker 40 procent Dorte Meldgaard som borgmester, 14 procent foretrækker Klaus Markussen (V), syv procent foretrækker Kirsten Jensen (S), mens 39 procent »ved ikke«.

- Når man ikke engang kan få flertal eller massiv opbakning i eget parti, er det tydeligt, at borgmesteren har et problem med at slå igennem, siger Roger Buch.

Dorte Meldgaard (K) hæfter sig ved, at mange ikke har besluttet sig endnu.

- Der er stadig mange, der ikke har bestemt sig, og der er tre uger til valg. Vi ved, at mange bestemmer sig dagen op til og inde bag forhænget. Og det er derfor, der er valgkamp.

Totalt set foretrækker 22 procent Kirsten Jensen, mens 17 procent foretrækker Klaus Markussen. To procent ønsker den 4. borgmesterkandidat Christina Thorholm (R), otte procent ønsker ingen af dem og 46 procent ved ikke.

arrow Christina Thorholm: Vil samle byrådet
31. oktober 2017 kl. 11:33 Opdateret: kl. 23:00
arrow Dorte Meldgaard: Det er tidligt i valgkampen
31. oktober 2017 kl. 07:24 Opdateret: kl. 22:59
arrow Glad Kirsten Jensen: Noget at kæmpe for
31. oktober 2017 kl. 07:14 Opdateret: kl. 22:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk