16. oktober 2018
Alternativet er på vej ind i Hillerød Byråd. Jan Jensen er spidskandidat og dermed favorit til at snuppe pladsen. Foto: Kim Rasmussen
Alternativet er på vej ind i Hillerød Byråd. Jan Jensen er spidskandidat og dermed favorit til at snuppe pladsen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativet får et mandat i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativet får et mandat i Hillerød
Hillerød KV17 - 28. oktober 2017 kl. 16:20
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er lagt op til valgfest hos Alternativet i Hillerød. Partiet er for første gang på stemmesedlen til kommunalvalget den 21. november og en helt frisk meningsmåling, som Jysk Analyse har gennemført for Frederiksborg Amts Avis, giver Alternativet et enkelt mandat.

arrow Læs også: Vælgerne svigter K i Hillerød

- Det er vi da glade for, og det er da en rigtig god start, oven i købet før vi er gået i gang med vores valgkamp, siger Alternativets spidskandidat Jan Jensen og fortsætter:

- Vi har ingen penge og kun få aktive medlemmer, men vi har en god politik, så mon ikke vi også kan nå to mandater, før vi er færdige, jubler spidskandidaten.

Om det ikke er lige lovligt optimistisk siger han:

- Hvis man ikke er optimistisk, så ville man aldrig være startet på det her, og det styrker mit demokratiske håb, at der er vælger, som er nysgerrige efter nye løsninger og derfor vil stemme på Alternativet.

Partiet er i valgforbund med De Radikale, og valgforbundet er med til at sikre mandatet, for alene får Alternativet 2,7 procent af stemmerne i målingen, mens De Radikale får 4,4 procent af stemmerne.

- Vi går ligesom De Radikale efter et bredt samarbejde, og derfor er vi gået i valgforbund, siger Jan Jensen, som trods sit ene mandat ser gode muligheder for at lave et bredt samarbejde i byrådet mellem de to største partier Venstre og Socialdemokratiet.

- Der er mange udfordringer, og hvis de skal løses, så skal vi arbejde sammen i byrådet, og som ny i politik vil jeg sige, at der har været en vis dysfunktionalitet mellem rød og blå stue.

arrow LA kæmper for andet mandat
28. oktober 2017 kl. 15:41 Opdateret: kl. 23:37
arrow DF går tilbage i meningsmåling
28. oktober 2017 kl. 15:18 Opdateret: kl. 23:36
arrow Kristendemokrater forventer mere
28. oktober 2017 kl. 14:36 Opdateret: kl. 23:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk