17. juni 2019
Den 33-årige kvinde blev voldtaget ved højlys dag i Hornbæk Plantage, da hun var ude og løbe en tur . Foto: Bjørn Nielsen/BPLN.dk
Den 33-årige kvinde blev voldtaget ved højlys dag i Hornbæk Plantage, da hun var ude og løbe en tur . Foto: Bjørn Nielsen/BPLN.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldtægtssigtet mand indvilger i ekstra fire ugers fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldtægtssigtet mand indvilger i ekstra fire ugers fængsel
Helsingør - 25. juli 2018 kl. 04:10
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han er sigtet for to voldtægter med 10 års mellemrum, og en 41-årige mand fra Veksø, har nu frivilligt indvilget i at blive bag tremmer de næste fire uger. Det skete til en fristforlængelse i Retten i Helsingør,

arrow Læs også: Landsretten mildner voldtægtsdom fra Hornbæk

Den 41-årige mand blev anholdt torsdag den 21. juni, efter politiet havde efterforsket en voldtægt af en 33-årig kvinde i Hornbæk Plantage intenst. Kvinden blev voldtaget den 17. maj.

Opsigtsvækkende DNA
På baggrund af signalementet, som blandt andet beskrev, at manden lugtede af røg og havde beskidte hænder, modtog politiet mange henvendelser fra borgere, og torsdag den 21. juni tidligt om morgenen blev den 41-årige anholdt på sin bopæl i Veksø.

Men politiet manglede til grundlovsforhøret svar på de retsgenetiske undersøgelser, og derfor kunne dommeren i første omgang kun opretholde anholdelsen i tre gange 24 timer.

Midt under grundlovsforhøret tikkede der imidlertid svar ind om den sigtedes DNA, og resultatet var opsigtsvækkende. Det viste sig nemlig, at den 41-åriges DNA kunne sættes i forbindelse med det DNA, der blev fundet på en dengang 17-årige pige, som var blevet udsat for seksuelle krænkelser den 27. april 2008, da hun var på vej hjem fra en bytur.

Derfor blev den 41-årige nu i et nyt grundlovsforhør sigtet for begge forhold. Og i retsmødet kom det endvidere frem, at han tidligere har været straffet for anden kønslig omgang med en mindreårig.

Nægter sig skyldig
I grundlovsforhøret nægtede den 41-årige sig skyldig. Han har ikke selv udtalt sig i retten, og det gjorde han heller ikke, da de første fire ugers varetægtsfængsling i går udløb. Her indvilgede han frivilligt i yderligere fire ugers fristforlængelse.

Den 41-årige mand er sigtet for at have overfaldet den 33-årige kvinde bagfra, da hun var ude at løbe i Hornbæk Plantage ved højlys dag mellem klokken 13.50 og 14.14 torsdag den 17. maj. Her tog han hende for munden, mens han med trusler om vold tvang kvinden til et fuldbyrdet samleje og andre seksuelle krænkelser i et af skovens buskadser.

arrow 42-årig mand kendt skyldig i voldtægter
13. december 2018 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:55
arrow Forsvarer angreb anklageskriftet i voldtægtssag
07. december 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:15

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede