13. november 2019
De unge mødes særligt om sommeren på Langebro.
De unge mødes særligt om sommeren på Langebro.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde teenage-fester på kendt badebro får SSP til at reagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde teenage-fester på kendt badebro får SSP til at reagere
Opdateret 17. juni 2019 kl. 10:19
Helsingør - 17. juni 2019 kl. 10:15
Af Trine Lønbro Nielsen og Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften klokken 21.46 modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse om uro ude ved Langebro i Ålsgårde. En anonym anmelder havde konstateret, at 30 til 40 unge mennesker festede med høj musik og alkohol på stedet, og at der måske var brug for opsyn med de unge. Igennem længere tid har der også været tegn på, at mange unge samles for at ryge hash på broen. Der er dog ikke bare tale om unge fra Ålsgårde og Hellebæk, men om unge fra skoler i det meste af kommunen.

arrow Læs også: Politiet begik fejl efter flaskekast-fest

Nordsjællands Politi kunne lørdag ikke bekræfte overfor Frederiksborg Amts Avis, hvorvidt politiet rykkede ud eller ej. Det står dog klart, at der fredag aften - mindst en time tidligere end 21.46 - blev lagt fotos op på Facebook-gruppen »Vores Ålsgårde«, der viste at politiet var forbi stedet med en indsatslederbil.
Mandag bekræfter kommunikationsmedarbejder Henriette Døssing, Nordsjællands Politi, overfor avisen, at politiet var ude på stedet omkring klokken 21 efter en anmeldelse indgivet klokken 20.20. Her talte politiet med de unge, men ingen unge blev efter alt at dømme sigtet for noget. I forhold til anmeldelsen klokken 21.46 blev der ikke sendt nogen patrulje ud ifølge døgnrapporten, oplyser kommunikationsmedarbejderen.

Fredagens uroligheder er blot endnu en hændelse i rækken og kommer blot få dage efter, at SSP - samarbejdet mellem skole, socialforvaltningen og politiet - sendte en besked ud til forældrene til udskolingseleverne på nogle af kommunens skoler med en opfordring til aktivt at deltage i at gøre området ved Langebro til et mere trygt sted for de unge.

- Kunne det ikke være en god idé, hvis I forældre talte sammen og blev enige om at tage lidt del i de unges liv på den gode måde og aftale, hvordan I kunne stikke hovedet forbi for eksempel ved Langebro i aftentimerne og sige hej, skriver de i brevet og tilføjer, at forældrene ikke skal påtage sig rollen som de bestemmende politimænd, der skælder ud.

- Ikke lege politimand eller myndighed, men alene komme forbi og se om alle har det godt, kunne bruge en tår vand, låne en mobil, eller hvad I nu synes?, fortsætter opfordringen.

Afslutningsvis inviterer SSP til en snak om, hvad der rører sig i lokalområderne og støtte til de forældre, der vil være med til at skabe tryghed.

- Vi håber I vil støtte dette initiativ, og kigge forbi.

Mødet finder sted på Bølgen onsdag den 19. juni.

arrow Politiet forebygger uroligheder ved Langebro
24. juli 2019 kl. 04:28 Opdateret: kl. 14:20
arrow Kastede flasker og andre genstande mod studentervogne
29. juni 2019 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
arrow Mødre trækker i gule veste på omstridt badebro
25. juni 2019 kl. 08:42 Opdateret: kl. 12:52
grafik køb billede