19. september 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vild biljagt endte midt i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vild biljagt endte midt i Helsingør
Opdateret 08. december 2019 kl. 09:25
Helsingør - 07. december 2019 kl. 10:09
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En cyklist var tæt på at blive ramt, da en 53-årig mand fra Ålsgårde i høj fart kørte gennem Helsingørs gade med 3-4 politibiler efter sig omkring klokken 01.30 natten til lørdag. Biljagten, som begyndte på Skindersøvej, endte da den 53-årige mand kørte gennem den smalle Sct. Annagade med en fart på op mod 100 kilometer i timen, hvor han ramte et skilt og et træ.

Den 53-årige kom ikke alvorligt til skade ved sammenstødet med træet i Sct. Annagade, men fik småknubs, og kan altså se frem til både bøder og et retsligt efterspil, fordi han med sin kørsel var til fare for andre.

- Ingen er kommet til skade, men det kunne være gået grueligt galt, når man ligger med den fart i indre by i Helsingør. Der var masser af folk i gaden, på det tidspunkt, siger vagtchef Jakob Tofte.

Manden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, kørsel uden førerret og for at forvolde fare for liv og førlighed. Han er nu varetægtsfængslet til den 19. december.

Biljagten begyndte klokken 01.25 på Skindersøvej i Helsingør, da en politipatrulje fik øje på den 53-årige, som kørte usikkert i en Audi. Patruljen vurderede, at manden var fuld, så de kørte efter ham, og han tog flugten. Den 53-årige kørte ad Skindersøvej og ad småveje til Saunte og videre til Hornbæk, hvor den 53-årige tog Nordre Strandvej mod Helsingør.

Undervejs blev flere patruljer inddraget i biljagten, og op til fire patruljevognen kørte efter den 53-årige gennem småvejene og videre ind i Helsingørs smalle gader.

Politiet kan ikke oplyse, hvor hurtigt den 53-årige kørte, men farten var »markant højere end det tilladte«, oplyser Jakob Tofte. Manden ramte flere gange kantstenen, og ud for Nordre Strandvej 92 svingede han over i modsatte vejbane og ramte kantstenen, lige ved siden af en cyklist, der kører på cykelstien. Det skete med sådan en kraft, at der kom gnister op af fælgene.

- Det har været tæt på et frontalt sammenstød. Det er faktisk kantstenen, som forhindrer det, siger Jacob Tofte.

Politiet måtte i situationen køre videre for at standse føreren af bilen, men anmodede efterfølgende cyklisten om at kontakte politiet. Den anmodning bar frugt.

- Senere samme dag får vi en henvendelse fra cyklisten, som har set en artikel pressen. Det er en vigtig forklaring at få med, for vedkommende er forurettet i en sag, hvor en bilist har voldt farer for andres liv og førlighed, siger Jacob Tofte.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?