14. december 2017
Helsingør Havn overvejer at sælge denne markante bygning og medfølgende grund til boliger. 	 Foto: Sarah Marie Winther
Helsingør Havn overvejer at sælge denne markante bygning og medfølgende grund til boliger. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil sælge kendt materielgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil sælge kendt materielgård
Opdateret 22. december 2016 kl. 08:46
Helsingør - 21. december 2016 kl. 04:28
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Havns materielgård på hjørnet af Hestemøllestræde og Sophie Brahes Gade skal måske sælges til boliger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den karakteristiske funkisinspirerede materielgård på hjørnet af Sophie Brahesgade og Hestemøllestræde skal måske sælges til byudvikling, og de nuværende aktiviteter flyttes til en ny bygning, som skal anlægges på en grund bag Øresundsakvariet. Denne idé indgår i den 100 procent kommunalt ejede Helsingør Havns fremtidsplaner, fremgår det af den forholdsvis nyudnævnte havnechef Jesper Schrøders beretning til Havnebestyrelsens møde i december. Havnebestyrelsen er identisk med kommunens Økonomiudvalg.

Det fremgår af beretningen, at et salg af materielgården vil hænge fint sammen med kommunens strategi om at tiltrække flere borgere gennem blandt andet en byfortætning af selve Helsingør by. Derudover bliver det også nævnt, at et salg af stedet forventes at kunne indbringe et beløb på omkring fem millioner kroner. Det skal dog nævnes, at der er tale om bygning, som er kategoriseret som bevaringsværdig, men ikke med den højeste bevaringsværdi.

Brug for lokalplan
Placeringen af en ny materielgård på en tom kommunalt ejet grund bag Øresundsakvariet kræver dog en ny lokalplan, da området er reserveret til en stor udvidelse af akvariet. Havneadministrationen har imidlertid været i kontakt med Øresundsakvariets ledelse, der har oplyst, at man ganske vist har planer om udvidelser, men slet ikke i den oprindelige størrelsesorden, og der godt kan afsættes plads til en materielgård. Det fremgår også af beretningen, at arealet blev afsat til en akvarieudvidelse på et tidspunkt før byggeriet af Den Blå Planet i Kastrup var blevet vedtaget, og Helsingør på dette tidspunkt måske kunne have været en kandidat til at huse Danmarks Akvarium.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk