26. marts 2019
Der er nok at holde styr på et stort anlæg, som her Fredensborg Modeljernbaneklubs, hvor en DSB dobbeltdækkertogsæt skal passere et godstog. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der er nok at holde styr på et stort anlæg, som her Fredensborg Modeljernbaneklubs, hvor en DSB dobbeltdækkertogsæt skal passere et godstog. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Velplejede modeltog samlet til træf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Velplejede modeltog samlet til træf
Helsingør - 17. september 2018 kl. 00:06
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag og søndag præsenterede Danmarks Tekniske Museum et modeljernbanetræf udover det sædvanlige

arrow Læs også: Stort modeljernbanetræf i weekenden

De lokomotiver og motorvogne man ser på sin tur med Kystbanen eller på resten af banenettet ser ikke helt så velplejede ud, som de miniaturemodeller, man kunne opleve i weekenden på Danmarks Tekniske Museum, hvor 16 modeljernbaneklubber fra hele landet var mødt op mod deres baner med forskellige sporbredder, som de satte sammen af transportable moduler.

En af de helt store anlæg i størrelsen H0, størrelsesforholdet 1:87, som var udstillet i museets store haller, var en bane, som normalt er opstillet under et fritidshjem i Fredensborg, hvor medlemmerne i Fredensborg Modeljernbaneklub mødes ugentligt. På klubbens anlæg kunne man se materiel fra DSB og lokalbanerne i Danmark. Men kulisserne til banerne spiller traditionen tro også en stor rolle, og på banen er der da også blevet plads til en model af jernbanefærgen Svea, som sejlede på Helsingør Helsingborg-overfarten.

Programmering og iPhone

Det er ingen hemmelighed, at modeljernbanehobbyen de senere år mest har tiltrukket et lidt mere modent publikum, men det ændrer ikke ved, at der er også er tale om en efterhånden højteknologisk hobby, hvor banerne er styret fra programmer på en smartphone eller en tablet. Og hvor programmeringsevner også kan være en fordel. For på de store modelbaner skal tog også kunne krydse hinanden og sporskifterne virke.

På modeljernbanetræffet fik man et indtryk af, hvor forskellige former for baner, som der findes. Der bliver arbejdet seriøst med både baner i store og mindre størrelsesforhold ligesom der findes folk, som dyrker baner lavet i Lego, som er langt fra legetøjsgigantens egne modeller.

arrow Modeljernbanetræf i weekenden
14. september 2017 kl. 08:04 Opdateret: kl. 12:50
arrow Billeder: Ny modeljernbane på Teknisk Museum
17. oktober 2016 kl. 05:02 Opdateret: kl. 13:17
arrow Modeljernbaner er kulturarv i mini-format
17. september 2015 kl. 16:40 Opdateret: kl. 16:02

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede