8. august 2020
Foredraget foregår i Toldkammeret.
Foredraget foregår i Toldkammeret.
Foto: Claus Bech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensmål i det store perspektiv og i din baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensmål i det store perspektiv og i din baghave
Helsingør - 21. november 2019 kl. 07:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alternativet i Helsingør inviterer alle, der er interesserede i Verdensmålene og bæredygtighed til Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør mandag 25 november klokken 19 til 21.

Verdensmålene blev vedtaget på et FN-topmøde den 25. september 2015. Målene trådte i kraft den 1. januar 2016, og skal frem til 2030 sætte kursen mod en bæredygtig praksis for natur, menneske og økonomi.

Hvad indebærer så alt dette for mig? Hvordan skal jeg forholde mig til så mange mål? Hvad gør stat og kommune, og hvad kan jeg byde ind med? Det kan virke uoverskueligt, når man har nok at gøre med arbejde, madpakker og tusindvis af andre udfordringer, der skal klares, for at får hverdagen til at hænge sammen.

Alternativet har inviteret to personer, der kan fortælle noget om kommunens initiativer og om, hvordan du og jeg kan birdrage til Verdensmålene med de valg vi træffer hver dag, når vi handler, dyrker grøntsager, laver mad etc.

De to gæster er: Karen Marie Pagh Nielsen, som er uddannet cand.scient.pol. og er chefkonsulent i Helsingør Kommune. Hun har siden 2009 arbejdet som leder af et klimasekretariat, og har været med til at introducere Verdensmålene i kommunen. Karen Marie Pagh Nielsen har 20 års erfaring som energipolitisk konsulent i ind og udland, og arbejder desuden som freelancekonsulent indenfor klima- og energipolitik - senest med opgaver for Nordisk Ministerråd i Island og Kaliningrad.

Anette Buus Rosholm er formand og initiativtager til foreningen, Verdensmål i Hverdagsliv. Hun siger blandt andet: »Vi har kloden til låns, og den skal også være værd at bebo for kommende generationer. Initiativet til Verdensmål i Hverdagsliv tog jeg for, at vi sammen kan inspirere hinanden til at oversætte verdensmålene til hverdagshandlinger. Jo flere vi er, der arbejder for at vende udfordringer til løsninger, jo bedre, siger Anette Rosholm«.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?