25. oktober 2021
Tiltalte skal betale sagens omkostninger, men ikke i fængsel, såfremt han ikke begår noget strafbart inden for et år. Foto: Ann-Sophie Meyer
Tiltalte skal betale sagens omkostninger, men ikke i fængsel, såfremt han ikke begår noget strafbart inden for et år. Foto: Ann-Sophie Meyer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Var lidt for kreativ med flaskeboner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var lidt for kreativ med flaskeboner

En 17-årig kasseekspedient blev grebet og tog en spontan beslutning, da han så, at en flaskebon kunne indløses, selvom den var brugt. Det greb om sig og har medført en dom på 20 dages betinget fængsel.

Helsingør - 22. september 2021 kl. 14:30
Af Thomas Kellermann

Pantsystemet er et ganske fornuftigt eksempel på, hvordan noget genbruges: Aflever dine flaske, få en skilling retur og lad flaskerne blive brugt på ny. Den går bare ikke at genbruge en flaskebon, der allerede har været indløst, hvis man sidder bag kassen i Netto.

Ikke desto mindre var det dét, en 17-årig medarbejder i Netto i Ålsgårde i vinter 2020 gjorde. I retten i Helsingør blev det forklaret, at »Det kan godt passe, at det drejede sig om 7 flaskeboner, og at han fik udbetalt 1.100 kroner. Det var ret spontant, at han begik tyveriet, for han var ikke klar over, at man kunne genindløse en flaskebon. Det viste sig, at man blot skulle taste et beløb ind, når kassen viste, at bonen var blevet indløst, og så blev beløbet udbetalt«. Det fremgår også af domsafsigelsen, at den 17-årige efterfølgende tilbagebetalte det stjålne beløb.

Tidligere straffet

Da dommen for nyligt blev afsagt, var der tale om en tilståelsessag, og det fremgår også af domsafsigelsen, at straffen med fængsel på 20 dage ikke skal fuldbyrdes, hvis den 17-årige ikke begår noget strafbart i et år.

Samtidig er den 17-årige tidligere straffet. Af domsafsigelsen fremgår det ikke præcist hvorfor, men at det er for overtrædelse af Straffelovens §244, der handler om voldsudøvelse, hvorfor den 17-årige også skal efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet for ikke at skulle afsone de 20 dages fængsel.

Tiltalte forklarede også i retten, at han er påbegyndt en HF-uddannelse, at han har det godt, og at han »har fået en masse nye venner«.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?