23. september 2021
Vanvidsfarten gennem Stengade skete efter en tilsyneladende tilfældig episode her på Café Vivaldi. Foto: Andreas Norrie
Vanvidsfarten gennem Stengade skete efter en tilsyneladende tilfældig episode her på Café Vivaldi. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanvidsbilisten i retten: Det var nødværge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanvidsbilisten i retten: Det var nødværge
Helsingør - 11. november 2017 kl. 03:56
Af Andreas Norrie

En 24-årig mand fra Helsingør blev fredag varetægtsfængslet i fire uger for at have kørt tværs gennem menneskemængden på Stengade. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Rocker får forbud mod at opholde sig i klubhus

Den 24-årige mand, som sad bag rattet, da en personbil 2. november bragede gennem Stengade i høj fart, op til 100 kilometer i timen, med hornet i bund, og hvor borgere i chok sprang for livet, blev fredag eftermiddag fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og dørlukningen blev begæret af anklager Christina Schønsted.

Før dørene blev lukket blev den 24-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om ved grov hensynsløshed og eller kådhed at have forvoldt fare for andres liv og førlighed.

I retten forklarede den 24-årige mand, som har indvandrerbaggrund, gennem sin forsvarer Jesper Storm Thygesen, at han kunne erkende de faktiske forhold, men at han nægtede sig skyldig i sigtelsen, da han mener, at han handlede i nødværge.

Den 24-årige er også sigtet for trusler, men denne sigtelse var ikke en del af retsmødebegæringen, som blev læst op i retten.

Den 24-årige blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, og tog forbehold for at kære afgørelsen.

Truet med pistol

Den 24-årige og den 31-årige mand, der sad i samme bil, og siden er blevet løsladt, har begge forklaret, at de var nødt til at tage flugten fra Café Vivaldi i starten af Stengade, da de havde mødt to medlemmer af rockergruppen Bandidos, som havde truet dem med en pistol.

Øjensynlig skulle der ifølge politiets foreløbige efterforskning være tale om en tilfældig opstået situation, hvor den 24-årige og den 32-årige kom i knibe, da de begge er medlem af eller har tilknytning til banden LTF, Loyal to Familia.

Episoden skete også på et tidspunkt, hvor endnu en konflikt i bandemiljøet mellem rockergruppen Satudarah og Bandidos brød ud i lys lue samtidig med, at LTF er i konflikt med folk med tilknytning til grupperingen Brothas.

LTF: Ikke medlem hos os

Selv om politiet har kaldt de to mænd i bilen for LTF-medlemmer, så afvises dette dog af Loyal to Familia, der har afdelinger i Helsingør og i Nivå.

- Vi ved godt, hvem de er, men de er ikke LTF-ere, understregede en talsmand telefonisk fredag, som præsenterede sig som Malik overfor Frederiksborg Amts Avis.

LTF's udsagn bakkes i øvrigt op af det faktum, at der fredag ikke var mødt en stor gruppe unge op i retten med tydelige bandesymboler. Det er ellers almindeligt, når et medlem er sigtet eller tiltalt i en større sag,

Forbinding på arm

Den 24-årige mand, som ved grundlovsforhøret opførte sig stille og roligt, havde en forbinding på den ene hånd.

Hvad forbindingen skyldtes står ikke klart, men det lykkedes den 24-årige at flygte fra politiet om eftermiddagen 2. november efter, at han blev anholdt efter vanvidskørslen.

Det skete under et ledsaget besøg i Sundhedshuset på Murergade i Helsingør.

Protest mod lukkede døre

Frederiksborg Amts Avis protesterede sammen med Helsingør Dagblad over anklagemyndighedens begæring om dørlukning.

Det samme gjorde den 24-åriges forsvarer Jesper Storm Thygesen.

Alligevel valgte dommer Ida-Louise Apostoli at lukke dørene af hensyn til , at der var vidner i sagen som ikke er blevet afhørt endnu, og at der fare for, at de skulle kunne blive påvirket.

Bandidos-medlemmer identificeret

Kilder med kendskab til politiets efterforskning i sagen oplyser, at man mener, at man har identificeret de to Bandidosrockere, som skulle have truet vanvidsbilisten og hans passager.

De skulle dog endnu ikke være blevet afhørt.

Endvidere erfarer Frederiksborg Amts Avis, at dele af den dramatiske episode skulle være dokumenteret af diverse overvågningskameraer på gaden.

arrow Tiltalt for at trække skarpladt pistol på café
16. august 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:52
arrow Top-rocker: Skarpladt pistol var bare en drengerøvsting
12. januar 2018 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:08
arrow Nu har vanvidsbilisten fra gågaden fået sin dom
18. december 2017 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?